Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές σε Αχαΐα και Ηλεία

Εξαρθρώθηκε, μετά από άμεσες και ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, σπείρα που διέπραττε τις τελευταίες η...

Εξαρθρώθηκε, μετά από άμεσες και ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, σπείρα που διέπραττε τις τελευταίες ημέρες  κλοπές στην Ηλεία και την Αχαΐα.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στη Γαστούνη και το Τραγανό Ηλείας, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που σχεδίασε και υλοποίησε το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 29, 31 και 32 ετών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της κατοχής ναρκωτικών και του εμπρησμού, ενώ οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και έναν 40χρονο συνεργό τους, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Από τις έως τώρα έρευνες των αστυνομικών έχουν εξιχνιαστεί δέκα περιπτώσεις κλοπών, τις οποίες οι δράστες είχαν διαπράξει τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, στην Αμαλιάδα, τα Σαβάλια, τον Αμπελόκαμπο, το Τραγανό, τη Δάφνη, τον Άγιο Ηλία, τον Κόροιβο, τη Γαστούνη και τα Βραχναϊικα Πατρών.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις διαρρήξεις σε καταστήματα, δυο σε οικίες και δυο σε οχήματα, στις οποίες οι δράστες αφαιρούσαν κυρίως τις ταμειακές μηχανές, χρήματα και κοσμήματα. Επιπλέον, οι δράστες είχαν αφαιρέσει μια δίκυκλη μοτοσικλέτα από το Τραγανό και ένα φορτηγό αυτοκίνητο, από τα Βραχναικα Πατρών, τα οποία στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν από τους αστυνομικούς, κατασχέθηκαν και θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

Για την διάπραξη των κλοπών στα καταστήματα οι δράστες είχαν αναπτύξει συγκεκριμένη μεθοδολογία, σπάζοντας με πέτρες ή μεταλλικά αντικείμενα, τις τζαμαρίες και αφαιρώντας τις ταμειακές μηχανές.

Ως μέσο μεταφοράς για τη διάπραξη των κλοπών οι δράστες  χρησιμοποιούσαν το φορτηγό αυτοκίνητο, που είχαν αφαιρέσει από τα Βραχναϊικα και στο οποίο μετά την τέλεση τους, έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να βρεθεί εγκαταλελειμμένο και καμένο από τους αστυνομικούς.

Από τον έλεγχο των στοιχείων των συλληφθέντων προέκυψε ότι σε βάρος του 29χρονου και του 32χρονου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Αμαλιάδας για κλοπές, ενώ για τον 32χρονο εκκρεμούσε επιπλέον και  καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δύο ετών για κλοπή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή.

Την προανάκριση και τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.