HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η BARCELONA ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ "ΜΠΛΑΟΥΓΚΡΑΝΑ"

Στα Καλάβρυτα βρέθηκε σήμερα η αποστολή των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της θρυλικής Μπαρτσελόνα. Οι αποστολή των Μπλαουγκράνα, έφτασε σή...

Στα Καλάβρυτα βρέθηκε σήμερα η αποστολή των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της θρυλικής Μπαρτσελόνα. Οι αποστολή των Μπλαουγκράνα, έφτασε σήμερα το μεσημέρι στις 12:17 στα Καλάβρυτα με τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο. Εκεί του υποδέχθηκε ο Υπεύθυνος του Κέντρου Παιδιού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Καλαβρύτων κ. Ευθύμιος Τζόβολος, Ακολούθησε επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος όπου στον προαύλιο χώρο του υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς και τους μίλησε για την μακαρίωνη αλλά και σύγχρονη ιστορία του τόπου μας. Εν συνεχεία και μετά την ανταλλαγή αναμνηστικών, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος.

Στην Αγία Λαύρα
Με το πέρας της επίσκεψης στο Μουσείο, η αποστολή της Μπαρτσελόνα, επισκέφθηκαν τον ιστορικό Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας όπου τους περίμενε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος, ο οποίος και τους ξενάγησε στους χώρους του Μοναστηρίου και τους μίλησε για την ιστορία του. Στο Μουσείο της Ιεράς Μονής οι εκλεκτοί επισκέπτες στάθηκαν στον Ιερό Λάβαρο της Επαναστάσεως με πραγματικό δέος και θαυμασμό ενώ ζητούσαν συνεχώς να μάθουν περισσότερα για την μεγάλη μας ιστορία. Ακολούθησε η ανταλλαγή αναμνηστικών με τον Ηγούμενος της Ιεράς Μονής να χαρίζει μια ασημένια Εικόνα της Παναγίας, και εικόνες μικρές για όλους. Εντυπωσιακός ήταν ο διάλογος του Ηγουμένου με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα αλλά και της Εθνικής Ισπανίας  Marco Antonio Escobar με τον πάτερα Ευσέβιο να εκπλήσσει με τις γνώσεις του και για το διεθνές ποδόσφαιρο.
Στον Τόπο Θυσίας 
Η αποστολή εν συνεχεία σταμάτησε για φαγητό προσφορά του Δήμου Καλαβρύτων και ακολούθησε η επίσεκψη στο Τόπο Θυσίας. Μεγάλη εντύπωση μας έκανε το γεγονός οτι όλοκληρη αποστολή των Μπλαουγκράνα, είχε μαζί της λουλούδια που κατέθεσε με ευλάβια στο τόπο μαρτυρίου των Καλαβρυτινών, στάθηκαν με απόλυτο σεβασμό, κρατησαν ενός λεπτύ σιγή και αποχώρησαν.
Δυστυχώς ο χρόνος ήταν πιεστικός και δεν κατάφεραν να επισκευφθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα το Σπήλαιο των Λιμνών στα Καστριά και το Πλανητέρου.
Την αποστολή της Μπαρτσελόνα συνόδευαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Λάκης Νικολάου και Αντώνης Γλύκας και μέλη της διοίκησης του Παναιγιάλειου
Σε δηλώσεις τους στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS που τους συνόδευσε σε ολόκληρη την παραμονή τους στον τόπο μας, όλοι δήλωσαν ευτυχής που βρέθηκαν στα μέρη μας, εντυπωσιάστηκαν από την ομορφιά του τοπίου, έμαθαν για την ιστορία μας και όπως μας είπαν με την πρώτη ευκαιρία θα ξαναβρεθούν κοντά μας. Ήταν όλοι τους ευγενείς, και η παραμονή τους ήταν ένα πραγματικό προσκύνημα σε έναν ιστορικό τόπο  
ρεπορτάζ για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.