Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΧΑΪΑ: Στο Υπουργείο Άμυνας το «409» με σχεδιασμό αξιοποίησης

Υπογράφηκε χθες από τον Πάνο Καμμένο η μεταφορά του κτιρίου του πρώην 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου από το Υπουργείο Υγείας στο Υπουργείο...

Υπογράφηκε χθες από τον Πάνο Καμμένο η μεταφορά του κτιρίου του πρώην 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου από το Υπουργείο Υγείας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Έτσι 35 χρόνια αφότου είχε παραχωρηθεί (το 1982) στο Υπουργείο Υγείας για να λειτουργήσει ως νοσηλευτική μονάδα του ΕΣΥ, δορυφορική του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», επιστρέφει στον ιδιοκτήτη του. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες του Υπουργείου να του υποβάλλουν άμεσα πρόταση για την αξιοποίηση του κτιρίου. Μεταξύ των προτάσεων που εξετάζονται από τους υπηρεσιακούς παράγοντες είναι και αυτή που έχει καταθέσει ο πολιτευτής Αχαΐας των ΑΝ.ΕΛ. Γιάννης Λαϊνιώτης για επαναφορά του Υγειονομικού χαρακτήρα της μονάδας με προσφορά φαρμακευτικών ή ιατρικών υπηρεσιών σε στρατευμένους και απόστρατους, πρόταση που διαμορφώθηκε μετά από συναντήσεις με Φορείς της περιοχής. Ο κ. Λαϊνιώτης είχε ασκήσει έντονες πιέσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία για την επιστροφή του "409" στο Άμυνας, καθώς πιθανή καθυστέρηση ίσως έθετε θέματα κυριότητας της εγκατάστασης.
Φυσικά είναι δύσκολο να στηθεί από την αρχή ένα πλήρες Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ωστόσο η πρόταση Λαϊνιώτη προβλέπει λειτουργίες φαρμακείου ή και παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.