Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συμφωνία στο Eurogroup

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup με επίτευξη συμφωνίας. Σύμφωνα με πηγές τις ευρωζώνης, η δόση «κλείδωσε» στα 8,5 δισ. ευρώ και η ...

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup με επίτευξη συμφωνίας. Σύμφωνα με πηγές τις ευρωζώνης, η δόση «κλείδωσε» στα 8,5 δισ. ευρώ και η επιμήκυνση των ωριμάνσεων των δανείων θα είναι μεταξύ 0 και 15 χρόνια.
Σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο στο EuroWorking Group τονίστηκε ότι τα προαπαιτούμενα που αναμενόταν να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση θεωρούνται ολοκληρωμένα και οι εθνικές διαδικασίες ψήφισης από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια για την εκταμίευση της ελληνικής δόσης μπορούν να ξεκινήσουν.
Το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει μία μικρή υποχώρηση των εταίρων όσον αφορά το χρέος, καθώς οι Ευρωπαίοι φαίνεται να δέχονται ότι το 2018 θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για ελάφρυνσή του. Υπενθυμίζεται πως στην απόφαση του Μαΐου του 2016 οι εταίροι έλεγαν πως τα μέτρα θα εφαρμοστούν το 2018 μόνο αν χρειαστεί.
Όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, η ελληνική πλευρά φαίνεται πως έχει καταφέρει τη μείωση του στόχου στο 2% του ΑΕΠ για την περίοδο από το 2023 έως το 2060.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.