HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Όπως γίνονταν και παλαιότερα χρόνια, με τη λήξη της Σχολικής χρονιάς, το 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο/Νηπιαγωγείο Καλαβρύτων, πραγματοποίησε ...

Όπως γίνονταν και παλαιότερα χρόνια, με τη λήξη της Σχολικής χρονιάς, το 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο/Νηπιαγωγείο Καλαβρύτων, πραγματοποίησε (σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Επιμορφωτικό Όμιλο Καλαβρύτων-Επαρχίας-ΣΕΠΟΚΕ- και τον οικείο Σύλλογο Γονέων/Κηδεμόνων), το ενδοσχολικό Πρωτάθλημα σκάκι.
Η συμμετοχή όλων των Μαθητριών και Μαθητών, ήταν ΔΩΡΕΑΝ.
Εφέτος, οι αγώνες έγιναν Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017, με έναρξη περί ώρα 8.15 το πρωί, στην αίθουσα του Ολοήμερου πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Καλαβρύτων.  Οι μικροί σκακιστές, χωρίστηκαν σε δύο αυτόνομα γκρουπ (Α και Β), με βάση την ηλικία τους:
Α) 1ης έως και 3ης τάξης
Β) 4ης έως και 6ης τάξης.
Δικαίωμα συμμετοχής, είχαν  όλες και όλοι οι μαθητές και Μαθήτριες του Σχολείου.
Έλαβαν μέρος 37 άτομα (που με βάση τον αριθμό των  μαθητών του Σχολείου, κρίνεται πολύ ικανοποιητικός αριθμός,  που υποδηλώνει την πρόοδο που έχει επιτελεστεί και στο σχολικό σκάκι, σε ολόκληρη την Περιφέρεια Καλαβρύτων, χάρις των προσπαθειών του ΣΕΠΟΚΕ, την συμμετοχή των σκακιστών/σκακιστριών και την την εμπιστοσύνη των γονέων/κηδεμόνων).
Το σύστημα διεξαγωγής, ήταν Ελβετικό 5 γύρων και για τα δύο γκρουπ. Διευθυντής-Διαιτητής-Γιατρός Αγώνων ήταν ο Πρόεδρος του ΣΕΠΟΚΕ Δρ Ν. Χ. Ραζής, ενώ για τη διεξαγωγή τους συμμετείχαν και συνέδραμαν τα Μέλη του ΣΕΠΟΚΕ Στ. Γαντζούδη-Κ. Γεωργιάδου-Θ. Παναγόπουλος-Β. Πριονά Παυλοπούλου.
Η παρακολούθηση αγώνων και απονομών, ήταν επιθυμητή και δωρεάν για όλες/όλους.
Τα έπαθλα απονεμήθηκαν στην κατάμεση Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού, κατά την “γιορτή λήξης” του τρέχοντος σχολικού έτους, Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017.  Είχαν προβλεφτεί και δόθηκαν κύπελλα και μετάλλια για τους 3 πρώτους, καθώς και για την 1η κοπέλα κάθε γκρουπ. Στις τάξεις  Α-Β-Γ πρώτευσε ο Κων/νος Δαφαλιάς (με 4,5 πόντους), ακολουθούμενος από τον Παναγιώτη Πανουτσακόπουλο (4) και τον Γεώργιο Πριονά (2,5), ενώ πρώτη κοπέλα ήταν η Παναγιώτα Καλογεροπούλου (με 2,5 πόντους).  Στις τάξεις  Δ-Ε-ΣΤ πρώτευσε ο Παναγιώτης Μαρώσης (με 4,5 πόντους), ακολουθούμενος από τους Παναγιώτη Αγάλο-Χαράλαμπο Καραμούζη-Ντέμο Μπάρο-Μαρτζέλλο Ντόι (όλοι με 4 πόντους), ενώ πρώτη κοπέλα ήταν η Αιμιλία Σινομένα (με 4,5 πόντους). Ανάμεσα σε άλλους, παρευρέθησαν ή και πραγματοποίησαν απονομές, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων Αν. Φλογερά, Δάσκαλοι-Καθηγητές-ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων/Κηδεμόνων Δημοτικού Καλαβρύτων Γρ. Τσουρουφλής, τα Μέλη του ΣΕΠΟΚΕ  Λ. Βασιλόπουλος (και Δημοτικός Σύμβουλος)-Στ. Γαντζούδη-Θ. Παναγόπουλος-Β. Πριονά Παυλοπούλου και πολύ άλλοι.
Στην σύντομη και περιεκτική Εισήγησή της, η  Αν. Φλογερά εξήρε την εξαίρετη δραστηριότητα του ΣΕΠΟΚΕ σε Πολιτιστικό-Κοινωνικό-Αγωνιστικό επίπεδο και κατά την διάρκεια ολόκληρης της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, μιας συνεργασίας που έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία να συνεχιστεί και στο μέλλον.  Ο Θ. Παναγόπουλος επεξήγησε την διαδικασία των αγώνων (στα Καλάβρυτα, διαπιστωμένα υπάρχει αξιολογότατο δυναμικό) και ο Ν. Ραζής ευχαρίστησε όλες/όλους (και ειδικά τα παιδιά) για την εμπιστοσύνη και την συνεργασία τους με τον ΣΕΠΟΚΕ, την στήριξη χορηγών (ΟΡΕΙΝΟ Cafe') στον Όμιλο, ενώ προανήγγειλε τις καλοκαιρινές δραστηριότητες του ΣΕΠΟΚΕ, αρχής γενομένης από την επίσκεψη στα Καλάβρυτα (Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017) της (διάσημης και πασίγνωστης 16χρονης) 3 φορές Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας στο Σκάκι, Σταυρούλας Τσολακίδου, η οποία κατάγεται από την Καβάλα και φέτος κατέκτησε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.