Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου: Σημαντικές επιτυχίες για τους Αχαιούς - Τα μετάλλια που ξεχώρισαν

Με δύο σημαντικές τοπικές επιτυχίες ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του πανελλήνιου πρωταθλήματος ανοικτού στίβου Ανδρών – Γυναικών που γίνεται...

Με δύο σημαντικές τοπικές επιτυχίες ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του πανελλήνιου πρωταθλήματος ανοικτού στίβου Ανδρών – Γυναικών που γίνεται στην Πάτρα.

Η Κατερίνα Κυριακοπούλου της Παναχαϊκής, πήρε την δεύτερη θέση στο άλμα εις ύψος, χαρίζοντας το πρώτο μετάλλιο στην Πάτρα, ενώ η Δέσποινα Μουρτά της Ολυμπιάδας στον τελικό των 400 μέτρων τερμάτισε στην τέταρτη θέση.

Στα αποτελέσματα που χαρακτήρισαν την πρώτη μέρα των αγώνων "χρυσός" αναδείχτηκε ο Κώστας Φιλιππίδης στο επί κοντώ, ο Τσιάμης στο Τριπλούν, ο Αναστασάκης στη Σφυροβολία και ο Δουβαλίδης που ήταν το απόλυτο φαβορί στα 110μ. εμπόδια.

Στις γυναίκες, χρυσή ήταν η Παπαχρήστου στο τριπλούν, η Αναγνωστοπούλου ήταν στη Δισκοβολία, η Κερμαιδά στα 100μ. και η Περισίδου στα 100μ με εμπόδια. Πρώτο πατρινό μετάλλιο είχαμε στο ύψος των γυναικών με την Κατερίνα Κυριακοπούλου της Παναχαϊκής, η οποία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με άλμα στα 1.76μ, ενώ πρώτη ήταν η Γκούσιν Τατιάνα με άλμα στα 1.85μ.

Επίσης πατρινό ενδιαφέρον είχαμε στα 400 μέτρα με την τέταρτη θέση της Δέσποινας Μουρτά με χρόνο 53.82, ενώ πρώτη ήταν η Ειρήνη Βασιλείου με 52.33, δεύτερη την Άννα Βασιλείου (52.99) και τρίτη την Ανδριάνα Φέρρα (3.25).

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε το επί κοντώ των ανδρών, όπου ο Κώστας Φιλιππίδης ξεπέρασε τα 5,75 μ. και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ.

Δείτε τις δηλώσεις των πρωταθλητών και πρωταθλητριών μετά το τέλος των τελικών τους:

Ελισάβετ Πεσιρίδου (100 μ. εμπ.): «Όλο αυτό είναι στο μυαλό μου και πρέπει να το βρω. Πρέπει να καταφέρω να συνδυάσω την ταχύτητα που έχω βελτιώσει ιδιαίτερα φέτος με το πέρασμα του εμποδίου. Είμαι καλά και ξέρω πως μπορώ να κάνω το άγχος και αυτό ίσως μου προκαλεί άγχος. Έχω μπροστά μου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, όπου θα κάνω δύο δυνατές κούρσες».

Δημήτρη Τσιάμης (τριπλούν):»Έκανα κάποια λάθη στην τεχνική και στον τρόπο που έμπαινα στη βαλβίδα. Ίσως τώρα που έπιασα το όριο να απελευθερώθηκα, όμως, δε θέλω να μείνω μόνο σε αυτό. Θέλω να κυνηγήσω άλμα πάνω από τα 17,00 μέτρα. Την ερχόμενη εβδομάδα έχουμε τη Λιλ. Θα προσπαθήσω με τον προπονητή μου να βελτιώσουμε τις επόμενες μέρες τα όποια λάθη, γιατί στη Γαλλία θέλω να πραγματοποιήσω μια καλή εμφάνιση.

Κώστας Δουβαλίδης: «Έκανα κάποια τεχνικά λάθη, χτύπησα το εμπόδιο, ωστόσο το κυνήγησα μέχρι το τέλος. Έχω αρχίσει να λύνω και να βρίσκω το ρυθμό μου. Είμαι καλά και νομίζω πως είναι θέμα χρόνου να τρέξω στο όριο. Ίσως το καταφέρω στη Λιλ, όπου θα κάνω δύο κούρσες».

Λυκούργος Τσάκωνας (200 μ.): «Είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση μου. Οι συνθήκες ήταν πολύ καλές. Παρά το ότι δεν πιστεύω στην τύχη, θεωρώ πως στις κούρσες που προηγήθηκαν στη σεζόν ήμουν άγχος καθώς δεν βρήκα καλές συνθήκες. Είμαι έτοιμος να τρέξω πολύ γρηγορότερα και να κάνω τέσσερις κούρσες στη Λιλ».

Κυριάκος Ζώτος (σφαιροβολία): «Ήταν ο καλύτερος αγώνας της ζωής μου. Με βοηθάει ο συναγωνισμός τις τελευταίες εβδομάδες στην προπόνηση με τον Νίκο Σκαρβέλη Ο μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπίντγκοζ»

Ειρήνη Βασιλείου: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη που έχω φτάσει μέχρι εδώ, παρά τα προβλήματα. Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε πολύ δυνατή ομάδα στη σκυτάλη 4Χ400 μέτρα. Ατομικά θα τρέξω και θα δώσω ό,τι μπορώ, αν βγει το όριο έχει καλώς. Δεν το σκέφτομαι, όμως, αυτό που με ενδιαφέει είναι να είμαι καλά»

Μιχάλης Αναστασάκης (σφυροβολία): «Εκανα στην αρχή κάποια λάθη, τα διόρθωσα στη συνέχεια όμως, ήταν λίγο αργά. Αυτό που θέλω είναι η σταθερότητα, την οποία θα επιδιώξω στους αγώνες που ακολουθούν».





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.