HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

17 Ιουνίου γιορτάζουν - Συναξαριστής

Σήμερα 17 Ιουνίου γιορτάζουν Ονομαστικές Εορτές: ΙΣΜΑΗΛ Ισμαήλ, Ισμαήλης, Ισμαήλος, Σμαήλης, Σμαήλος, Μαήλης, Μαήλος ΦΙΛΗΞ Φίληξ, Φήλιξ, ...

Σήμερα 17 Ιουνίου γιορτάζουν
Ονομαστικές Εορτές:
ΙΣΜΑΗΛ Ισμαήλ, Ισμαήλης, Ισμαήλος, Σμαήλης, Σμαήλος, Μαήλης, Μαήλος
ΦΙΛΗΞ Φίληξ, Φήλιξ, Φίληκας, Φίληξα, Φιλήκη

Συναξαριστής:
Μαρτύρων Μανουήλ, Σαβέλ και Ισμαήλ, των αδελφών (†362). Ισαύρου διακόνου, του εξ Αθηνών και εν Απολλωνία Ηπείρου αθλήσαντος (†γ΄αι.) και των συν αυτώ Βασιλείου και Ιννοκεντίου των Αθηναίων μαρτύρων († γ΄αι.). Ερμείου, Περεγρίνου πρεσβυτέρου, Φήλικος και Φιλονείδους  επισκόπου Κουρίου Κύπρου. Οσίων Βησσαρίωνος, Ιωσήφ του αναχωρητού, Πίωρ και Υπατίου του εν Ρουφιανιαναίς.

Ο άγιος Φιλονείδης, έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Διοκλητιανού και ήταν επίσκοπος Κουρίου της νότιας Κύπρου. Για τη μεγάλη χριστιανική δράση και τον αποστολικό του ζήλο, συνελήφθη μαζί με άλλους και ρίχθηκε στη φυλακή. Όταν οι συγκρατούμενοί του μαρτύρησαν, με επίσημο διάταγμα επιτρεπόταν στους ειδωλολάτρες να ατιμάζουν τα σώματα των χριστιανών. Ο Φιλονείδης για να αποφύγει τη βέβαιη ατίμωση, έδεσε το κεφάλι του, κάλυψε το πρόσωπο με το ρούχο του και έπεσε από ένα υψηλό μέρος. Πριν όμως το σώμα του φθάσει στη γη, η αγία ψυχή του πέταξε προς τον Πλάστη και Δμιουργό της. Τ σεπτό λείψανό του έθαψαν οι χριστιανοί με τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.