Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Διεθνής Ημέρα Μουσείων - Τιμώμενο Μουσείο το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος - Το πρόγραμμα

Κάθε χρόνο τη 18η Μαΐου τα μουσεία όλης της χώρας «γιορτάζουν». Πολύ περισσότερο το τιμώμενο για κάθε χρονιά μουσείο, που φέτος έχει επιλεγε...

Κάθε χρόνο τη 18η Μαΐου τα μουσεία όλης της χώρας «γιορτάζουν». Πολύ περισσότερο το τιμώμενο για κάθε χρονιά μουσείο, που φέτος έχει επιλεγεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) να είναι το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, ένα Μουσείο με παγκόσμιο συμβολισμό. Μια τιμή που οφείλεται τόσο στην προσφορά του στη διαφύλαξη της Μνήμης του Ολοκαυτώματος όσο και στη συμβολή του στην ενίσχυση της μάθησης και την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης και κοινωνικής συμφιλίωσης, για την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων και των λαών.
Στο πλαίσιο λοιπόν της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, που καθιέρωσε το ICOM από το 1977 στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των ιδρυμάτων αυτών στη σύγχρονη κοινωνία, τα μουσεία ανοίγουν εκείνη την ημέρα τις «πύλες» τους με ελεύθερη είσοδο στο κοινό και με πλήθος εκδηλώσεων, όπως θεματικές περιηγήσεις, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, ομιλίες, ημερίδες, εκθέσεις, προβολές και ποικίλες άλλες δραστηριότητες περιβάλλουν τον εορτασμό. 
Κάθε χρόνο η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη σ’ ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Για το 2017 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται». 
Η εκδήλωση προς τιμήν του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 – ώρα 19:00 στη Μαθητική Εστία Καλαβρύτων.
Από το Δ.Μ.Κ.Ο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.