Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΧΑΪΑ: Αναγκαίος ο καθαρισμός των οικοπέδων - Κίνδυνος πυρκαγιάς

Δεδομένου ότι διανύουμε αντιπυρική περίοδο που, όπως κάθε έτος, διαρκεί από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου, το Γραφείο Πολιτικής Πρ...

Δεδομένου ότι διανύουμε αντιπυρική περίοδο που, όπως κάθε έτος, διαρκεί από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων ενημερώνει τους πολίτες ότι:
"Είναι ανάγκη η αποψίλωση και ο καθαρισμού των δημόσιων και ιδιωτικών χώρων, για τους προφανείς λόγους που αφορούν στην καλή εικόνα της πόλης, καθώς και για τους σοβαρούς λόγους της προφύλαξης των κατοίκων και των περιουσιών τους, από τους κινδύνους από την πρόκληση πυρκαγιών.
Αυτή η σοβαρή ευθύνη αποτελεί υπόθεση όλων μας, ιδιαίτερα τώρα που οι δημοτικές υπηρεσίες Πρασίνου και Καθαριότητας, με ελάχιστο προσωπικό λόγω της συνεχιζόμενης μνημονιακής απαγόρευσης προσλήψεων, με πολύ δυσκολία προσπαθούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών (πλατείες, σχολικά συγκροτήματα, δρόμους, άλση και δασύλλια), στην έκταση των 38 χιλιομέτρων του Δήμου μας.
Γι αυτό καλούμε όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να συνεργαστούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες μας για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να αποφευχθεί ταυτόχρονα ο αυτεπάγγελτος καθαρισμός και τα πρόστιμα που επιβάλει ο νόμος στους παραβάτες ιδιοκτήτες καθώς και μηνύσεις για αδικήματα του Ποινικού Κώδικα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά την διάρκεια των θερινών μηνών και ιδιαίτερα όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Μην ανάβετε τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
Μην πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρίσκεσθε σε υπαίθριους χώρους ή έξω από το αυτοκίνητο ενώ είστε σε κίνηση.
Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε ευαίσθητες περιοχές σε περιόδους υψηλού κίνδυνου
Καθαρίστε τις ιδιοκτησίες σας από σωρούς ξερών κλαδιών και άλλων εύφλεκτων υλικών.
Εφόσον αντιληφτείτε πυρκαγιά καλέστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για το σημείο όπου βλέπετε την πυρκαγιά.
Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.