HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Εμανουέλ Μακρόν νέος πρόεδρος της Γαλλίας

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας επικρατώντας της Μαρίν Λεπέν. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερι...

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας επικρατώντας της Μαρίν Λεπέν.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας (στις 02: 50 το πρωί της Δευτέρας, ώρα Ελλάδος), ο Εμανουέλ Μακρόν συγκέντρωσε ποσοστό 66,06% λαμβάνοντας 20.703,631 εκατ. ψήφους. Η Μαρίν Λεπέν συγκέντρωσε 10.637.183 εκατ. ψηφοφόρων και ποσοστό 33,94%.
Ο 39χρονος πρόεδρος της Γαλλίας - ο νεότερος στην ιστορία της - στις πρώτες του ομιλίες διακήρυξε ότι νίκησε η χώρα του και η Ευρώπη και έστειλε μήνυμα ενότητας, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους που επέλεξαν την Λεπέν.
Εντυπωσιακό ποσοστό-ρεκόρ κατέγραψε το άκυρο και το λευκό, το οποίο επέλεξαν 4,2 εκατ. ψηφοφόροι της Γαλλίας.
Το μήνυμα του Μακρόν προς τον γαλλικό λαό
Ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ευχαρίστησε τους πολίτες της χώρας για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές, στέλνοντας το μήνυμα "ας αγαπήσουμε τη Γαλλία".
Ο κ. Μακρόν τόνισε ότι θα βάλει όλη του την ενέργεια για να αποδείξει ότι αξίζει της εμπιστοσύνης του λαού της Γαλλίας, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υποτιμά τις δυσκολίες της οικονομίας που πρέπει να αντιμετωπίσει.
Αφού χαιρέτισε την αντίπαλό του Μαρίν Λεπέν, σημείωσε ότι έχει επίγνωση του θυμού, της αμφιβολίας και του άγχους που οι Γάλλοι εξέφρασαν.
Ο Εμανουέλ Μακρόν είπε επίσης ότι τα ποσοστά των ακραίων κομμάτων τον υποχρεώνουν να εργαστεί με στόχο τη συμφιλίωση του έθνους.
"Είναι ευθύνη μου να ακούσω όλους τους Γάλλους" περιλαμβανομένων των ψηφοφόρων του Εθνικού Μετώπου, τόνισε ο νέος πρόεδρος.
"Θα εργαστώ για να αναμορφώσω τους δεσμούς μεταξύ της Ευρώπης και των πολιτών" πρόσθεσε και επισήμανε ότι η Γαλλία θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.