HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θετική γνωμοδότηση της Περιφέρειας για τους υδρογονάνθρακες του Ιονίου

Θετικά γνωμοδότησε στη συνεδρίαση το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος, επί της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για την...

Θετικά γνωμοδότησε στη συνεδρίαση το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος, επί της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο πέλαγος.
Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, «προχωράμε με περιβαλλοντική ευαισθησία, κοινωνική ευθύνη, πρόγραμμα, σωστά βήματα και βούληση», προσθέτοντας: «Ολόκληρη η χώρα και η Περιφέρειά μας είναι αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις και ήρθε πλέον η ώρα να περάσουμε σε άλλο επίπεδο παραγωγής έργου - και αποτελεί το σημείο κλειδί για την αυτοτέλεια και την εθνική υπερηφάνεια. Ο τομέας της ενέργειας με τους υδρογονάνθρακες, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το φυσικό αέριο, μπορεί να επιφέρει θετικές αλλαγές για τη Δυτική Ελλάδα».
Επίσης, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι «πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη για ένα νέο μοντέλο που θα φέρει ξανά την ελπίδα στην κοινωνία μας, που θα κρατήσει τους νέους μας στη χώρα τους και στην περιφέρειά τους και θα μειώσει την ανεργία».
Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης ενέργειας και περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης που εισηγήθηκε το θέμα, αναφέρθηκε στις προσθήκες που, όπως είπε, θα πρέπει να γίνουν στη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων: «Θα πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι προτάσεις, οι κατευθύνσεις και τα μέτρα για την πρόληψη, τον περιορισμό και αντιμετώπιση των σημαντικών δυσμενών επιπτώσεων στο περιβάλλον» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Ακόμη, είπε ότι «θα πρέπει να θεσμοθετηθεί το παρατηρητήριο έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, με τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών επιστημονικών ιδρυμάτων, επιμελητηρίων και περιβαλλοντικών οργανώσεων και να δημιουργηθεί κλιμάκιο ειδικών τεχνικών συμβούλων για τον έλεγχο των περιβαλλοντικών όρων και του συνόλου των εργασιών έρευνας και εκμετάλλευσης».
Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι «θα πρέπει να εκπονηθεί μελέτη για τον προσδιορισμό των αναγκαίων μέτρων αποφυγής, ελαχιστοποίησης, αναστροφής, επανόρθωσης ή αντιστάθμισης για πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες, όπως στην αλιεία, στη ναυσιπλοΐα, στο τουρισμό, αλλά και στο παράκτιο περιβάλλον».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.