HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Συστάσεις στους Αγρότες

Με αφορμή την δημοσίευση του ΟΠΕΚΕΠΕ για την προσθήκη παραγράφων στην υπ’ αριθ. 87834/31.7.15 εγκύκλιο – εγχειρίδιο διαδικασιών ελέγχου ...

Με αφορμή την δημοσίευση του ΟΠΕΚΕΠΕ για την προσθήκη παραγράφων στην υπ’ αριθ. 87834/31.7.15 εγκύκλιο – εγχειρίδιο διαδικασιών ελέγχου σχετικά με κυρώσεις σε γεωργούς σε περίπτωση πρόκλησης πυρκαγιάς από καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, συστήνεται στους αγρότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν καίνε κλαδιά ή υπολείμματα καλλιεργειών.
Και αυτό γιατί μπορεί μέχρι την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου να επιτρέπεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο, σύμφωνα όμως με την Ελληνική Νομοθεσία, και συγκεκριμένα με την υπ’ αριθ. 87834/31.7.15 Εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ισχύουν τα παρακάτω:
«Σε περίπτωση που αναφέρεται εγγράφως προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος ότι προκλήθηκε πυρκαγιά από καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών ή καύση καλαμιάς, με υπόδειξη του γεωγραφικού στίγματος των αγροτεμαχίων στα οποία σημειώθηκε, η αρμόδια Περιφερειακή Δ/νση του ΟΠΕΚΕΠΕ αναζητά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος, εάν το αναφερόμενο αγροτεμάχιο δηλώθηκε στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης από συγκεκριμένο γεωργό. Εφ’ όσον έχει δηλωθεί, ο γεωργός ενημερώνεται με συστημένη επιστολή, ότι σύμφωνα με το αντίστοιχο έγγραφο του Πυροσβεστικού Σώματος, υπέπεσε στην παράβαση «Μη ορθή διαχείριση υπολειμμάτων καλλιεργειών» και θα του επιβληθεί κύρωση Πολλαπλής Συμμόρφωσης, καταχωρίζεται στο Πληροφοριακό Σύστημα έντυπο ειδικού ελέγχου Πολλαπλής Συμμόρφωσης για καύση υπολειμμάτων, με παράβαση στην απαίτηση Α.7, μεγάλης σοβαρότητας και έκτασης εντός εκμετάλλευσης, εκτός και αν από το έγγραφο του Πυροσβεστικού Σώματος προκύπτει ότι η συγκεκριμένη καύση προκάλεσε πυρκαγιά και σε εκτάσεις εκτός της συγκεκριμένης εκμετάλλευσης, οπότε η έκταση της παράβασης χαρακτηρίζεται ως εκτός εκμετάλλευσης. Παράλληλα προστίθεται παρατήρηση με αναφορά του σχετικού εγγράφου του Πυροσβεστικού Σώματος». 
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 05/05/2017
Ο Διοικητής
 Χαράλαμπος Νικ. Γιαννάκης 
Αντιπύραρχος 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.