HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πανευρωπαϊκός Αλέξης Μιχαλόπουλος

Διανύει σχεδόν μέρα παρά μέρα απόσταση 150 χιλιομέτρων, για να μπορέσει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Ένα όνειρο που ξεκινάει α...

Διανύει σχεδόν μέρα παρά μέρα απόσταση 150 χιλιομέτρων, για να μπορέσει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Ένα όνειρο που ξεκινάει από το ταεκβοντό και τελειώνει σε αυτό! Ο Αλέξης Μιχαλόπουλος, γιος του Σωτήρη Μιαχαλόπουλου, είναι ένας αθλητής που παράτησε το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, προκειμένου να ασχοληθεί με τη μεγάλη του αγάπη, έστω κι αν γνώριζε ότι θα έπρεπε να κάνει σχεδόν κάθε μέρα ένα μικρό… ταξίδι, από τα Καλάβρυτα (Σκεπαστό) έως την Πάτρα. Σήμερα, περιχαρής, επιδεικνύει το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στην κατηγορία των -53 κιλών cadets, το οποίο εκτός της ηθικής ικανοποίησης, του χάρισε και την απευθείας πρόκριση για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας του.
«Κατεβαίνω 2-3 φορές τη βδομάδα από τα Καλάβρυτα, όπου διαμένω, στην Πάτρα για προπονήσεις. Τις υπόλοιπες ημέρες έρχεται σε μένα ο προπονητής μου. Γι` αυτό, το συγκεκριμένο μετάλλιο, έχει τεράστια σημασία για μένα. Είναι ένα μετάλλιο γεμάτο χιλιόμετρα, τα οποία όμως, αποδεικνύεται πως άξιζαν τον κόπο. Και με το παραπάνω», είπε ο νεαρός αθλητής, ο οποίος λόγω της… απόστασης που τον χωρίζουν με τη μεγάλη του αγάπη, το ταεκβοντό, είναι υποχρεωμένος να στερείται πράγματα.

Όλα είναι θέμα επιλογών.
«Όλα είναι θέμα επιλογών. Εγώ επέλεξα να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο άθλημα και συνεχίζω να ακολουθώ το στόχο μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον πατέρα μου που με στηρίζει ψυχολογικά και οικονομικά για να μπορώ να είμαι συνεπής απέναντι στο άθλημα που λατρεύω. Μακάρι να μπορούσα να μένω μόνιμα στην Πάτρα, για να προπονούμαι κάθε μέρα πολλές ώρες. Το ταεκβοντό είναι πάνω απ` όλα».
Χαρακτήρισε «φανταστική» τη διοργάνωση των Άνω Λιοσίων, αφού όπως τόνισε «νιώθω πολύ τυχερός που πήρα μέρος. Λίγα παιδιά είναι σε θέση να ζουν από κοντά τέτοιες εμπειρίες σαν τη σημερινή. Το γεγονός ότι συνδύασα την παρουσία μου εδώ, με την πρόκριση, με κάνει να αισθάνομαι φανταστικά. Τώρα καταστρώνω τα πλάνα μου για το Ευρωπαϊκό».
Κλείνοντας ο Μιχαλόπουλος αποκάλυψε πως «έχω φανταστεί τον εαυτό μου Ολυμπιονίκη και μάλιστα σε συγκεκριμένη διοργάνωση, αυτή του 2024. Είναι ο μεγάλος μου στόχος και πιστεύω ότι με θέληση, σκληρή δουλειά και τύχη μπορώ να τον πετύχω».

Δίπλα του η οικογένεια - Περήφανος ο πατέρας του
Δίπλα στον Αλέξη πάντα η οικογένειά του, στηρίζοντας τον σε κάθε του προσπάθεια και σε όλα τα επίπεδα. Ο περήφανος πατέρας του Αλέξη, Σωτήρης Μιχαλόπουλος που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαβρύτων δεν ξεχνά να ευχαριστήσει και τους προπονητές ρου αθλητή μας τονίζοντας: 
Αξίζουν συγχαρητήρια στους δασκάλους του Αλέξη που τον στηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο από την αρχή της πορείας του και ιδιαίτερα τον Σπύρο Ραμαντάνη (δάσκαλος της σχολής Καλαβρύτων) που πίστεψε στον Αλέξη και τον βοήθησε σωματικά και ψυχολογικά να φτάσει ως εδώ .Από εδώ και πέρα ξεκινάει ο πραγματικός αγώνας για όλους μας ! Ευχαριστούμε!

Αξίζει να σημειώσουμε οτι ο  Αλέξης Μιχαλόπουλος, εκτός από ένα εξαιρετικό σε ήθος παιδί και μεγάλο ταλέντο στο αθλητισμό, είναι και άριστος μαθητής με τους βαθμούς του να αγγίζουν... 20αρια


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.