HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συνεδριάσε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Αχαΐας

Συνεδρίασε στις 26 Απριλίου 2017 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας εστιάζοντας σε πρ...

Συνεδρίασε στις 26 Απριλίου 2017 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας εστιάζοντας σε προετοιμασίες που πρέπει έγκαιρα να γίνουν εν όψει της επερχόμενης καλοκαιρινής, αντιπυρικής περιόδου. Στην συνεδρίαση του ΣΟΠΠ, παρευρέθησαν οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι διοικητές των Πυροσβεστικών,  Αστυνομικών Αρχών  και Ενόπλων Δυνάμεων του Νομού, οι προϊστάμενοι των εμπλεκόμενων υπηρεσιών σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, οι εκπρόσωποι των Εθελοντικών Ομάδων Αχαΐας, καθώς και άλλων Φορέων σχετικών με αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
«Ο απολογισμός της δύσκολης χειμερινής περιόδου 2016-17 λόγω χιονοπτώσεων και παγετών, ήταν καλός,» ανέφερε ο Αντιπεριφειάρχης Αχαΐας και πρόεδρος του ΣΟΠΠ κ. Αλεξόπουλος.  «Ωστόσο υπάρχει αναγκαιότητα ετοιμότητας και εκτέλεσης έργων της Ολυμπία Οδού ώστε να προλαμβάνονται δυνητικοί κίνδυνοι σε έκτακτες καιρικές συνθήκες». Τόνισε δε, την σημασία της στενής συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων της πολιτικής προστασίας με κοινό στόχο τον στρατηγικό σχεδιασμό δράσεων για τη διαφύλαξη των πολιτών από φυσικές καταστροφές.
«Η άψογη συνεργασία, ο σωστός καταμερισμός δράσεων και η χρήση ιδίων μέσων –μηχανημάτων αποτελούν καρπούς μιας επίπονης προσπάθεια μας σε επίπεδο νομού Αχαΐας. Παραταύτα, δεν είναι πανάκεια κα ουσιωδώς χρειαζόμαστε μεγαλύτερη κρατική στήριξη όσον αφορά στην έγκαιρη χρηματοδότηση των δήμων για αντιπυρικά έργα, του δασαρχείου για καθαρισμούς δρόμων και του θέσπισης κρατικού κονδυλίου για πολιτική προστασία  σε περιφερειακό επίπεδο.»
Επιπλέον,  κ. Αλεξόπουλος συγχάρηκε το προσωπικό όλων των φορέων και τις εθελοντικές ομάδες που ανελλιπώς  ανταποκρίνονται σε έκτακτες και αντίξοες συνθήκες με ζήλο και υπευθυνότητα.
Τέλος, ακολούθησαν τοποθετήσεις και διάλογος μεταξύ όλων των παριστάμενων εκπροσώπων σχετικά με δράσεις και έργα  που απαιτούνται για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά δυνητικά προβλήματα της καλοκαιρινής περιόδου 2016-2017.

Τον Δήμο Καλαβρύτων εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Χουλιάρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.