Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Προκ. Παυλόπουλος από Αίγιο: «Ενωμένοι οι Έλληνες πάντα πετυχαίνουμε!»

Τις θερμές ευχαριστίες του γιατί του δόθηκε η ευκαιρία να παραστεί σε αυτή την τόσο σημαντική γιορτή, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατία...

Τις θερμές ευχαριστίες του γιατί του δόθηκε η ευκαιρία να παραστεί σε αυτή την τόσο σημαντική γιορτή, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος, μοιραζόμενος με τους υπόλοιπους προσκεκλημένους τις σκέψεις του. 
Μίλησε για την ιστορικότητα της Αιγιάλειας, για έναν τόπο που βαδίζει το δρόμο του παρά τις δυσκολίες, για την αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια των κατοίκων του που υπερασπίζονται την προοπτική του τόπου τους. «Η γιορτή τής Παναγιάς ως Ζωοδόχου Πηγής, είναι πηγή έμπνευσης για εμάς τους Έλληνες αλλά και για ολόκληρη την ευρωπαϊκή μας οικογένεια. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Ευρώπη μας στην οποία ανήκουμε αμετάκλητα και οριστικά στηρίζεται, σε ό,τι αφορά τον Πολιτισμό, την Ιστορία και την προοπτική της, στον πυλώνα της Χριστιανοσύνης. Στον πυλώνα που καλλιεργεί τις αρχές της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της ειρήνης και της συνύπαρξης των λαών. Αυτή η μεγάλη μας οικογένεια διέρχεται μία κρίση. 
Οφείλει μέσα στον ταραγμένο κόσμο να αναλογιστεί την αποστολή της και το μέλλον της. Για να το πράξει αυτό, πρέπει να στηριχθεί στις ρίζες από τις οποίες ξεκίνησε». Αναφέρθηκε ακόμη στον καταλυτικό ρόλο της Ελλάδας για την πορεία της Ευρώπης, μέσα από την αλληλεγγύη, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση των προσφύγων. 
Όπως είπε, «βλέπουμε την Ελλάδα να υπερασπίζεται την θέση της στην Ευρώπη αλλά και την ίδια την Ευρώπη, με τεράστιες θυσίες. Είναι ανάγκη να βγούμε από αυτή την βαθιά κρίση που έχει σημαδέψει ολόκληρες γενιές πλέον και πρέπει να υπάρξει αυτή τη στιγμή κατανόηση και αλληλεγγύη προς αυτή την κατεύθυνση. 
Όμως η Ελλάδα χρειάζεται και υπεράσπιση. Μέσα από τον ευρωπαϊκό μας δρόμο να βαδίζουμε με την στήριξη που δικαιούμαστε. Η Ευρώπη οφείλει στο σημείο αυτό και για την δική της μοίρα να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να επιτρέψουμε σε κανέναν να απειλήσει τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα. Ό,τι πετύχαμε το πετύχαμε επειδή ήμασταν ενωμένοι. 
Αυτό θα πράξουμε και τώρα. Είμαστε προσηλωμένοι στις αρχές μας και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υποστείλουμε τη σημαία!», κατέληξε καταχειροκροτούμενος ο κ. Παυλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.