HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι Καλαβρυτινοί στις εκδηλώσεις για την Έξοδο του Μεσολογγίου (ΦΩΤΟ)

Το Ιερό Λάβαρο (αντίγραφο) της ορκωμοσίας των αγωνιστών Με τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών από όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκε αργά το ...

Το Ιερό Λάβαρο (αντίγραφο) της ορκωμοσίας των αγωνιστών
Με τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών από όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου 8 Απριλίου, η τελετή μνήμης και τιμής για τα 191 χρόνια από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων. Το Ιερό Λάβαρο (αντίγραφο) της ορκωμοσίας των αγωνιστών, στην Αγία Λαύρα, παρήλασε όπως κάθε χρόνο συνοδεία από νέους Καλαβρυτινούς φουστανελοφόρους του ομίλου "Πάνος Μίχος" προκαλώντας συγκίνηση και εθνική έπαρση.
Στις εκδηλώσεις παραβρίσκεται ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, ο Αντιδήμαρχος κ. Χουλιάρας, η Αντιδήμαρχος κα. Πανουτσακοπούλου, ο Δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος του κέντρου παιδιού νεολαίας και άθλησης του Δήμου κ. Τζόβολος (ο οποίος και παρήλασε).
Συμμετέχει επίσης και αντιπροσωπεία από τον Παγκαλαβρυτινό σύλλογο Πάτρας, τον σύλλογος "Μωραϊτες εν χορώ" και δεκάδες άλλοι σύλλογοι απ όλη την Ελλάδα
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε χθες η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης,  κ. Όλγα Γεροβασίλη. Η τελετή του Σαββάτου ολοκληρώθηκε με την αναπαράσταση της Ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη, ενώ προηγήθηκε η απαγγελία αποσπασμάτων από το ποίημα του Διονύσιου Σολωμού «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», και η ανάγνωση της Απόφασης της Εξόδου. Σήμερα Κυριακή των Βαϊων κορυφώνονται οι εκδηλώσεις παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου.
Παρόντες είναι επίσης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, η προϊσταμένη του Εφετείου Πατρών κ.α.

o Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς





Το Ιερό Λάβαρο (αντίγραφο) της ορκωμοσίας των αγωνιστών

Το Ιερό Λάβαρο (αντίγραφο) της ορκωμοσίας των αγωνιστών
"Μωραϊτες εν χορώ" 

"Μωραϊτες εν χορώ" 
Παγκαλαβρυτινός σύλλογος Πάτρας


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.