Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΦΙΛΙΑ: Τρίτη 2 Μαΐου ο εορτασμός της ανακομιδής των λειψάνων του Αγ. Αθανασίου

Την Τρίτη 2 Μαΐου 2017 στο ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου στο χωρίο Φίλια Καλαβρύτω ν θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός του Αγί...

Την Τρίτη 2 Μαΐου 2017 στο ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου στο χωρίο Φίλια Καλαβρύτων θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός του Αγίου, τιμώντας την ημέρα ανακομιδής των ιερών λειψάνων του. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας που θα χοροστατήσει ο πανοσιολογιότατος καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος, θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση των προσκυνητών από την Αδελφότητα Φιλαίων
Η ιστορική Μονή του Αγίου Αθανασίου βρίσκεται εντός του δάσους που αποτελείται από δέντρα δρυός, ελιάς και πρίνους, ανάμεσα στα χωριά Λευκάσιο και Φίλια.
Η ηλικία της Μονής ξεπερνά τα 350 έτη και υπήρξε εστία και ορμητήριο στον ξεσηκωμό του 1821. Είναι διώροφη και αποτελείται από 50 κελιά μοναχών. Ο ναός είναι βασιλική τρίκλητος μετά τρούλου.
Στις 15 Ιουλίου του 1826 το μοναστήρι πυρπολήθηκε από τα στρατεύματα του Ιμπραήμ και καταστράφηκε το μεγαλύτερο μέρος του αρχείου του.
Στις 25 Ιουνίου 1943 τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής λεηλάτησαν το μοναστήρι και συνέλαβαν δύο μοναχούς που βρίσκονταν εκεί.
Στις 25 Αυγούστου 1943, η Μονή πυρπολείται από τους Γερμανούς. Μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ξεκίνησε η ανοικοδόμηση της Μονής
Η Μονή εορτάζει στις 18 Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Αθανασίου, και στις 2 Μαΐου, ημέρα ανακομιδής των ιερών λειψάνων του.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.