Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

«Πράσινο φως» στα ΣΔΙΤ απορριμμάτων Πελοποννήσου

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο το έργο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω ΣΔΙΤ, και π...

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο το έργο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω ΣΔΙΤ, και πλέον ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης μπορεί να υπογράψει τη σχετική πολυσυζητημένη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία.
Στην απόφαση της Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων που ανήκει στο –συναρμόδιο με το υπουργείο Περιβάλλοντος-υπουργείο Εσωτερικών σημειώνεται ότι "λαμβάνοντας υπόψη το εκρηκτικό πρόβλημα αναφορικά με τη διαχείριση Αστικών Συμμείκτων Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου εκτός των άλλων εξακολουθούν να λειτουργούν δεκάδες ΧΑΔΑ, η λύση που θα δοθεί θα πρέπει να έχει όσο το δυνατόν άμεσα αποτελέσματα και να καλύπτει το σύνολο της Περιφέρειας".
Ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί «σε 10 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης οι δημοτικές αρχές θα απαλλαχθούν από το μεγάλο βάρος της διαχείρισης των απορριμμάτων, την οποία θα αναλάβει πλέον ο ανάδοχος». Τόνισε ότι το έργο είναι καινοτόμο, γιατί πρώτη φορά αδειοδοτείται περιβαλλοντικά χωροθέτηση από ιδιωτικούς φορείς στη χώρα και υπογράμμισε ότι «έχουμε πετύχει ευρωπαϊκά ρεκόρ με το έργο αυτό, αφού επιτύχαμε να ολοκληρώσουμε σε 1,5 χρόνο τον διεθνή διαγωνισμό και σε ένα χρόνο την περιβαλλοντική αδειοδότησή του, η οποία σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας υπερκαλύπτει κατά πολύ τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.