Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΧΑΪΑ: Σύσκεψη εργασίας μεταξύ των Βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας

Το Σάββατο 22.4 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας στην Πάτρα σύσκεψη εργασίας στην οποία συμμετείχαν οι Βουλευτές Αχαΐας Σ ...

Το Σάββατο 22.4 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας στην Πάτρα σύσκεψη εργασίας στην οποία συμμετείχαν οι Βουλευτές Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου, Κώστας Σπαρτινός και Ανδρέας Ριζούλης, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας και εκπρόσωποι του συντονιστικού των πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων του Ανατολικού Διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων.

Η σύσκεψη ξεκίνησε με ενημέρωση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας από τους εκπροσώπους των συλλόγων για τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής του ανατολικού διαμερίσματος και ειδικότερα το θέμα της εγκατάστασης των Ρομά στον άτυπο καταυλισμό της περιοχής αλλά και την αξιοποίηση του χώρου που ανήκει στην ΕΤΑΔ Α.Ε. στον Ριγανόκαμπο και τη μετατροπή του σε χώρο αναψυχής και άθλησης.

Όσον αφορά το θέμα των Ρομά συμφωνήθηκε να υπάρχει μια στενότερη συνεργασία ώστε να συμβάλει ο καθένας από την πλευρά του σε μια συντονισμένη προσπάθεια προς το Δήμο Πατρέων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και την νεοσυσταθείσα Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για να βρεθεί λύση στο θέμα της στεγαστικής αποκατάστασης των Ρομά της περιοχής. Αναφέρθηκε ότι υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία από Ευρωπαϊκά Προγράμματα τόσο για την επίτευξη αυτού του σκοπού όσο και για άλλες δράσεις για την κοινωνική ένταξη των Ρομά.

Σχετικά με το θέμα της παραχώρησης στον Δήμο Πατρέων του χώρου που ανήκει στην ΕΤΑΔ Α.Ε. στην περιοχή του Ριγανόκαμπου και την αξιοποίηση του ως χώρου για την ανάπτυξη δράσεων αναψυχής και άθλησης, οι εκπρόσωποι των συλλόγων ενημερώθηκαν από τους βουλευτές του νομού για τις επαφές τους με την διοίκηση της ΕΤΑΔ Α.Ε. αλλά και για τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα μπορούσε να γίνει η παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου στο Δήμο για τον παραπάνω σκοπό. Στο σημείο αυτό συμφωνήθηκε να υπάρχει μια περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών ώστε να συμβάλουν στην παρότρυνση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να διεκδικήσει την συγκεκριμένη έκταση από την ΕΤΑΔ Α.Ε. 

Σε σχετικ΄ανακοίνωσή τους τονίσουν οτι "στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – Οικολόγων υπάρχουν ήδη απτά παραδείγματα σε όλη τη χώρα αλλά και στη πόλη μας (θαλάσσιο μέτωπο, πλατανόδασος κ.α.) που πιστοποιούν την εκφρασμένη πολιτική βούληση της κυβέρνησης να παραχωρούνται στους δήμους εκτάσεις που ανήκουν στο δημόσιο για να χρησιμοποιηθούν ως χώροι αναψυχής και άθλησης καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ο χώρος στον Ριγανόκαμπο είναι μια τέτοια περίπτωση που θα πρέπει να διεκδικηθεί με κατάλληλο σχεδιασμό από τους τοπικούς φορείς για να μπορέσει να αποτελέσει  άλλον ένα νέο χώρο αναψυχής των κατοίκων της Πάτρας."


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.