HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Eνημέρωση για την Εθελοντική Αιμοδοσία στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας

Εκστρατεία ενημέρωσης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την Εθελοντική Αιμοδοσία (Ε.Α) πραγματοποιήθηκε σήμερα στο 2ο Δημοτικό Σχ...

Εκστρατεία ενημέρωσης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την Εθελοντική Αιμοδοσία (Ε.Α) πραγματοποιήθηκε σήμερα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, στο πλαίσιο ένταξης του σχολείου στο Πρόγραμμα (Ε.Α) μαζί με άλλα 13 σχολεία του νομού.
Γιατί το μπόλιασμα για να γίνει κανείς εθελοντής αιμοδότης ξεκινά από τις μικρές ηλικίες. Η κ. Όλγα Πολυχρονοπούλου, επισκέπτρια υγείας της Δ/νσης Υγείας Περ. Δ. Ελλάδος, η ιατρός Παναγιώτα Μακρή, η υπεύθυνη Αγωγής Υγείας του ν. Αχαΐας, κ Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου, η Μαρία Νέζερη και Παναγιώτης Σταθακόπουλος μέλη του Δ.Σ. του Συλλ. Εθελοντών Αιμοδοτών Αν. Αιγιάλειας "Ο ΔΕΣΜΟΣ", μίλησαν στους μαθητές για την αιμοδοσία, παρουσίασαν πλούσιο οπτικό υλικό και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια για τους γονείς των μαθητών.
Στη συνέχεια, την ενημέρωση ανέλαβε ο «Καραγκιόζης Αιμοδότης» από τον θίασο Σκιών του Κώστα Μακρή σε μία πολύ όμορφη και κατατοπιστική παράσταση για τους μαθητές του 2ου νηπιαγωγείου και του 2ου δημ. σχ. Ακράτας. Δάσκαλοι και μαθητές γέλασαν με την ψυχή τους, μαθαίνοντας ότι το να δίνεις αίμα, δεν πονάει, παίρνει λίγο χρόνο, αλλά κυρίως είναι χαρά που δεν πληρώνεται με χρήματα. Η παράσταση ήταν προσφορά της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος. Ευχαριστούμε τον Αντώνιο Χαροκόπο, Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για αυτή τη δυνατότητα. Η Δ/ντρια και το διδακτικό προσωπικό ευχαριστούν επίσης, τους ομιλητές για την άρτια ενημέρωση και την προσφορά χρόνου.
Η σχολική κοινότητα προετοιμάζεται για την Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο την Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017 πρωινές ώρες σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου και καλεί τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών να ανταποκριθούν σε αυτή την πράξη ζωής. Δάσκαλοι και μαθητές, στο πλαίσιο του Προγράμματος, προετοιμάζουν όμορφες δράσεις που εστιάζουν στον εθελοντισμό και θα παρουσιαστούν σε κεντρική εκδήλωση τον Μάιο στην Πάτρα.  
Η Δ/ντρια
Αναστασία Ευσταθίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.