HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Α.Ε.Καλαβρύτων, ο "Κοντοβουνίσιος" το Προεδρείο και οι Αντιδημαρχίες - Τα παρασκήνια των εκλογών

Το νέο Προεδρείο αμέσως μετά την εκλογή του Με νέο προεδρείο από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων από τις ψηφοφορίες που διενεργήθηκαν...

Το νέο Προεδρείο αμέσως μετά την εκλογή του
Με νέο προεδρείο από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων από τις ψηφοφορίες που διενεργήθηκαν χθες στο πλαίσιο των δημαιρεσιών.
Από τις ψηφοφορίες που διενεργήθηκαν, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επανεξελέγη ο Δημήτρης Κοντογιάννης (17 Υπέρ - 2 Λευκά και 7 Άκυρα).
Στη θέση της αντιπροέδρου εξελέγη ο Παναγιώτης (Τάκης) Βαρβιτσιώτης (15 Υπερ 8 Λευκά και 3 Άκυρα) και Γραμματέας εξελέγη ο Λεωνίδας Βασιλόπουλος (18 Υπερ 3 Λευκά και 5 Άκυρα)

Το παρασκήνιο
Η πρόταση του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Λαζουρά για την συνέχιση της Προεδρίας Κοντογιάννη, ήταν γνωστή από καιρό. Δεν έλειψαν όμως και διαφοροποιήσεις. Επιθυμία για υποψηφιότητα στην Προεδρία είχε εκφράσει και ο βοηθός Δημάρχου κ. Νίκος Μαγκαφάς, ο οποίος όμως πειθαρχώντας στην δημοτική ομάδα δεν κατέθεσε πρόταση, μη θέλοντας να δημιουργήσει τριγμούς στην δημοτική ομάδα. Στην διαβούλευση της δημοτικής παράταξης Λαζουρά που έγινε πριν το δημοτικό συμβούλιο, η υποψηφιότητα Κοντογιάννη έγινε αποδεκτή με μια μόνο διαφοροποίηση, αυτή του Σωτήρη Δουκλία, ο οποίος ναι μεν χαιρέτησε την ανάληψη της προεδρίας από Κλειτόριο αλλά θεωρεί, όπως τόνισε, οτι τη Κλειτορία και η ευρύτερη περιοχή έχουν αδικηθεί, όπως και ο ίδιος και ουσιαστικά επιστρέφει το "παρών" των εκλογών για τα Σπήλαια με το δικό του "παρών" στις εκλογές προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου. Η διαφοροποίηση Δουκλία ήταν η μόνη ξεκάθαρη διαφοροποίηση στις χθεσινές δημαιρεσίες
Η ομάδα Κατσικόπουλου που συνεδρίασε και αυτή την Κυριακή το πρωί, για την ψηφοφορία του Προέδρου δεν υπήρχε ουσιαστικά συγκεκριμένη "γραμμή" αλλά ψήφος "κατά συνείδηση" και για την θέση του Αντιπροέδρου, η πρόταση για τον Τάκη Βαρβιτσιώτη έγινε ομόφωνα αποδεκτή.
Η ομάδα Κούκιου - Βασιλόπουλου, πήρε αυτό που δεν πήρε πριν δύο χρόνια, την Γραμματεία του προεδρείου.

Στην μυστική ψηφοφορία
Στην μυστική ψηφοφορία για το προεδρείο, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, υπάρχουν πολλές... καραμπόλες γιατί τα... "κουκιά" δεν βγαίνουν αλλιώς. Τρεις τουλάχιστον από την παράταξη της πλειοψηφίας δεν ψήφισαν τον γιατρό κ. Κοντογιάννη, ενώ από την μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση (Κατσικόπουλου - Κούκιου) τουλάχιστον πέντε, έδωσαν θετική ψήφο στον κ. Κοντογιάννη.
Στο γενικό συμπέρασμα, η πλειοψηφία, ξεπέρασε τους τριγμούς που είχαν δημιουργηθεί τις προηγούμενες ημέρες αλλά οι εστίες εσωτερικών αντιδράσεων παραμένουν.

Η Α.Ε.Καλαβρύτων και ο "Κοντοβουνίσιος"
Στα αξιοσημείωτα, το Άκυρο ψηφοδέλτιο με την υπογραφή "Κοντοβουνίσιος" αλλά και η συμμετοχή της... Α.Ε.Καλαβρύτων στο Προεδρείο, αφού ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης κ. Βαρβιτσιώτης ανέλαβε την Αντιπροεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Γραμματέας της Α.Ε.Κ. είναι πλέον και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου...
Μοναδική απουσία απο τις διαδικασίες αυτή της δημοτικής συμβούλου της παράταξης Κατσικόπουλου, κας Παπαδάτου Ευφροσύνης

Επόμενο βήμα οι Αντιδημαρχίες
Τις επόμενες ημέρες ο Δήμαρχος κ. Λαζουράς, θα κληθεί να ορίσει τους νέους Αντιδημάρχους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ (αν και όλα είναι ρευστά), προβάδισμα για να παραμείνουν Αντιδήμαρχοι έχουν οι κ. Καρράς (Κλειτορίας) και Χουλιάρας (Καλαβρύτων), ενώ "παίζει" και το όνομα του Νίκου Μαγκαφά. Ερωτηματικό παραμένει η Αντιδημαρχία Παΐων με το όνομα της Στέλλας Πανουτσακοπούλου να ακούγεται έντονα" για να αντικαταστήσει τον κ. Λάππα. Στην Αροανία, οι πληροφορίες μας μιλάνε για αντικατάσταση Λιακόπουλου, γεγονός όμως, που έχει ήδη δημιουργήσει αντιδράσεις και σε μία κίνηση πίεσης προς τον Δήμαρχο για την παραμονή Λιακόπουλου, οι δώδεκα Πρόεδροι των Τ.Δ. Αροανίας απέστειλαν επιστολή στήριξης στο πρόσωπο του νυν Αντιδημάρχου με την υπογραφή όλων.
Τα ονόματα των νέων Αντιδημάρχων, ο κ. Λαζουράς, πιθανόν να τα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες αφού στα μέσα Μαρτίου θα αναχωρήσει με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής 


Οι Αντιδήμαρχοι σε μια τελευταία απαρτία πριν τον ανασχηματισμό



Ο Σωτήρης Δουκλίας που κράτησε θέσεις και αποστάσεις 

Η συμπαγής ομάδα Κούκιου - Βασιλόπουλου


     
        


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.