HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΒΟΥΡΑΪΚΟΣ - Το θαύμα της φύσης και η θεαματικότερη διαδρομή (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)

Η διαδρομή, του Οδοντωτού σιδηρόδρομου Διακοπτού - Καλαβρύτων, μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού, αποτελεί ένα από τα ομορφότε...

Η διαδρομή, του Οδοντωτού σιδηρόδρομου Διακοπτού - Καλαβρύτων, μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού, αποτελεί ένα από τα ομορφότερα φυσικά αξιοθέατα της χώρας μας. Από το Φαράγγι του Βουραϊκού περνά ο μύθος που θέλει τον Ηρακλή να τραβά μια μαχαιριά με το σπαθί του στη θέση «Πόρτες» κόβοντας στα δύο το βράχο που του έκλεινε το πέρασμα για να φτάσει κατ’ άλλους στον Ευρυσθέα, κατ’ άλλους στην αγαπημένη του Βούρα την κόρη της Ελίκης. Από τη Βούρα, πήρε το όνομά του ο Βουραϊκός, που οι αρχαίοι τον έλεγαν «Ερασίνο». Άλλο όμως ο μύθος και άλλο ο νόμος της φύσης που δίνει στο μοναδικό αυτό φαινόμενο αξεπέραστη ομορφιά και στην περιοχή χιλιάδες τουρίστες καθώς έχει χαρακτηριστεί η θεαματικότερη σιδηροδρομική γραμμή των Βαλκανίων.
Η κοιλάδα του Βουραϊκού ήταν λίμνη όπως και όλη η περιοχή γύρω από τα Καλάβρυτα. Τα νερά της «αναζήτησαν» διέξοδο προς τη θάλασσα και «έπλασαν» το μεγαλόπρεπο αυτό φαράγγι το οποίο αργότερα παραδόθηκε στην ορμή του ομώνυμου ποταμού που το βαθαίνει χρόνια τώρα με τρόπο που θα ζήλευε και ο μεγαλύτερος γλύπτης.
Το φαράγγι του Βουραϊκού ξεκινά 3 χλμ. βόρεια του χωριού Κάτω Ζαχλωρού σε υψόμετρο 730 μέτρων και συνεχίζει παράλληλα με το ποτάμι διανύοντας απόσταση 20 χιλιομέτρων για να καταλήξει στο χωριό Διακοπτό (Δήμου Αιγιαλείας), μια διαδρομή διάρκειας μιας ώρας.
Καταρράκτες χειμάρρων, σπήλαια με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, η πλούσια εναλλασσόμενη βλάστηση από πλατάνια, έλατα, ελιές και πικροδάφνες φτιάχνουν ένα πρωτόγονης ομορφιάς τοπίο μοναδικό στην Ελλάδα.
Μια βόλτα με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο θα σας ενθουσιάσει!


44ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού 12 Μαΐου 2024
Για μία ακόμα χρονιά ο Σύλλογός ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ – ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ - ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Καλαβρύτων και αρκετών φορέων και συλλόγων, πραγματοποιούν το 44ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού. Για φέτος οι εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν στις 11 και 12 Μαΐου 2024.
Στις 11/5 ημέρα Σάββατο, θα πραγματοποιούσαμε την καθιερωμένη ημερίδα με οικολογικά θέματα που αφορούν τον Δήμο μας και όχι μόνο. Φέτος θα αναφερθούμε αποκλειστικά σε ένα θέμα του προβληματίζει τις τοπικέ κοινωνίες Καλαβρύτων και Αιγιαλείας , για τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο Διακοφτού – Καλαβρύτων με κεντρικό θέμα Παρελθόν – Παρόν και Μέλλον. Στις 12/5 ημέρα Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού.
Σας προσκαλούμε όλες και όλους να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις του Σαββάτου στα Καλάβρυτα μα και την Κυριακή στην ονειρική και μαγευτική πορεία στο Φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα υπάρχουν για τους πεζοπόρους εμφιαλωμένο νερό, αναψυκτικά, γλυκίσματα κ.λπ.

Δρομολόγια Οδοντωτού
1330 (Διακοπτό – Καλάβρυτα), ώρα αναχώρησης 09:52
1331 (Καλάβρυτα – Διακοπτό), ώρα αναχώρησης 11:04
1332 (Διακοπτό – Καλάβρυτα), ώρα αναχώρησης 12:17
1333 (Καλάβρυτα – Διακοπτό), ώρα αναχώρησης 13:37
1336 (Διακοπτό – Καλάβρυτα), ώρα αναχώρησης 15:07
1337  (Καλάβρυτα – Διακοπτό), ώρα αναχώρησης 16:45
3339 (Καλάβρυτα – Διακοπτό), ώρα αναχώρησης 18:41 (Σαββατοκύριακα και αργίες)
3338 (Διακοπτό – Καλάβρυτα), ώρα αναχώρησης 16:48 (Σαββατοκύριακα και αργίες)














Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.