Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επιμελητήριο Αχαΐας: Να ενταχθούν περισσότερες επιχειρήσεις στο πρόγραμμα αναβάθμισης

Αίτημα αύξησης της δημόσιας δαπάνης της δράσης «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στ...

Αίτημα αύξησης της δημόσιας δαπάνης της δράσης «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, κάνει το Επιμελητήριο Αχαΐας στον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, μέσω επιστολής του προέδρου του, Πλάτωνα Μαρλαφέκα. Αναλυτικά η επιστολή:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Όπως προκύπτει από στοιχεία, ιδιαίτερα έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι υφιστάμενες και οι νέες επιχειρήσεις για τη δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές», γεγονός που αποδεικνύεται από τον όγκο των υποβληθεισών προτάσεων που άγγιξαν τα 10.000 επενδυτικά σχέδια.
Θα πρέπει να επισημάνουμε ιδιαίτερα, πως είναι πολύ σημαντικό και ενισχύουν τις προσπάθειες της χώρας για έξοδο από την κρίση, πως παρά την βαθειά ύφεση, οι νέοι επιχειρηματίες επιθυμούν να επενδύσουν ώστε να ισχυροποιήσουν την θέση τους στην αγορά αλλά και να στηρίξουν την ανταγωνιστικότητά τους. Και οι προσπάθειες αυτές γίνονται, με απουσία ρευστότητας, μείωση της κατανάλωσης  και αρνητικούς δείκτες στην οικονομία.
Αυτές οι επιχειρήσεις πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα από την πολιτεία, πολύ δε περισσότερο που οι επενδύσεις τους θα επηρεάσουν θετικά σε απόλυτο βαθμό την αύξηση της απασχόλησης.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω και προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα της χώρας και να τονωθεί η οικονομία σας καλούμε να αυξήσετε την δημόσια δαπάνη από τα 110.000.000€ που έχουν προκηρυχθεί για τον Α΄ κύκλο της συγκεκριμένης δράσης ώστε να ενταχθούν ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις και να βρει απασχόληση σημαντικός αριθμός ανέργων, καθώς η συγκεκριμένη δράση εκτός των επενδυτικών δαπανών προβλέπει την μισθολογική κάλυψη υφιστάμενου αλλά και νέου προσωπικού.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Πλάτων Μαρλαφέκας»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.