HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ: Ο "Επαναστατικός Αγώνας" ανέλαβε και επίσημα τη ευθύνη για τη ληστεία στην τράπεζα Πειραιώς

Την ευθύνη για ληστεία τράπεζας στην Κλειτορία που έγινε στις 10 Μαρτίου 2014 ( διαβάστε εδώ ) ανέλαβε και... επίσημα ο "Επαναστατι...

Την ευθύνη για ληστεία τράπεζας στην Κλειτορία που έγινε στις 10 Μαρτίου 2014 (διαβάστε εδώ) ανέλαβε και... επίσημα ο "Επαναστατικός Αγώνας", με κείμενο που απέστειλε σε ιστοσελίδα χθες τρια 14/3/17, χρόνια μετά το αιματηρό επεισόδιο. Σε ένα μακροσκελές κείμενο η οργάνωση αναφέρει πολλές λεπτομέρειες της ληστείας που αποδεικνύουν ότι η προκήρυξη είναι αυθεντική και υποστηρίζει ότι η ληστεία έγινε για να χρηματοδοτηθούν οι ανάγκες της οργάνωσης και όχι για να εξασφαλίσουν πολυτελή διαβίωση τα μέλη της.
Στο κείμενο αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Μεθάνων, αλλά και στο υποκατάστημα της Κλειτορίας όπου σημειώθηκε συμπλοκή με αστυνομικούς. Μεταξύ άλλων η προκήρυξη αναφέρει:
[...]Οι απαλλοτριώσεις που ο Επαναστατικός Αγώνας πραγματοποίησε ήταν αποκλειστικά και μόνο οι εξής:
 -Την Εθνική Τράπεζα των Μεθάνων με ποσό 100.000 ευρώ.
-Την Εθνική Τράπεζα της Κλειτορίας όπου έγινε συμπλοκή με αστυνομικούς και η ενέργεια δεν ολοκληρώθηκε με ποσό 3.500 ευρώ.- Την Τράπεζα Πειραιώς στο νοσοκομείο Σωτηρία που ανέλαβε με κείμενο της η συντρόφισσα Ρούπα με ποσό 135.000 ευρώ. Αναφορικά με την απαλλοτρίωση της Πειραιώς στο Σωτηρία να πούμε πως μεγάλο μέρος αυτού του ποσού «απορρόφησε» η προετοιμασία και η υλοποίηση της απόπειρας απόδρασης με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη και μελών της ΣΠΦ από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Τέλος, η απαλλοτρίωση της Εθνικής Τράπεζας στη Μαλεσίνα Φθιώτιδος της οποίας το ποσό επαναλαμβάνουμε πως ήταν 150.500 ευρώ και όχι 180.000 ευρώ.[...]
Το ιστορικό της ληστείας στην Κλειτορία
Η ληστεία στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία είχε διπραχθεί στις 2.30 το μεσημέρι της 10ης Μαρτίου 2014.
Δράστες ήταν δύο άτομα οπλισμένα με πιστόλια, τα οποία απείλησαν τους υπαλλήλους και άρπαξαν από τα ταμεία  3.500 ευρώ.
Κατά τη διαφυγή τους συνεπλάκησαν με αστυνομικό του Τμήματος Κλειτορίας, τον οποίο τραυμάτισαν στο πόδι και του άρπαξαν το υπηρεσιακό του όπλο, ενώ αντάλλαξαν πυροβολισμούς με έναν ακόμη συνάδελφό του.
Το όχημα με το οποίο διέφυγαν οι δύο ληστές βρέθηκε καμμένο σε κοντινή τοποθεσία.
Η στιγμή της ληστείας σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία Αχαΐας στις 10 Μαρτίου του 2014 αποτυπώνεται καρέ καρέ στις 28 φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα από την πρώτη στιγμή η Αστυνομία.
Σε αυτές φαίνονται δυο άτομα, με περούκες και σκούρα μπλε μπουφάν, να απειλούν με όπλα τον υπάλληλο της τράπεζας, ο οποίος είναι με τα χέρια σηκωμένα.
Ο ένας φαίνεται συνεχώς πλάτη και ο δεύτερος εμφανίζεται με το πιστόλι στο χέρι και μπροστά του μια μαύρη τσάντα. Φορά γυαλιά, μούσια και περούκα.
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σε συνδυασμό με αποτελέσματα που προέκυψαν από εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών είχε ταυτοποιήσει ότι το βιολογικό υλικό που βρέθηκε στον τόπο της ληστείας ταυτίζεται με αυτό, που είχε βρεθεί σε οικία που διέμεναν ο Ν. Μαζιώτης και η Π. Ρούπα.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.