HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συνάντηση Απ. Κατσιφάρα με τους φρουρούς των φυλακών Αγίου Στεφάνου Πατρών

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχ...

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με το προεδρείο της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών.
Ζήτησαν τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ιδίως του ίδιου του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, ο οποίος λόγω της θητείας του στη θέση του Υφυπουργού Δικαιοσύνης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε αυτά τα θέματα, για τα ζητήματα που παρουσιάζονται στην εκτέλεση της υπηρεσίας τους σε καθημερινή βάση.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εξωτερική ασφάλεια του σωφρονιστικού καταστήματος που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας, καθώς τα προβλήματα στις κτιριακές υποδομές είναι αρκετά, με αποτέλεσμα να μην παρέχεται η πλήρης προστασία των ίδιων των υπαλλήλων, αλλά και η σωστή φύλαξη του χώρου κράτησης. Μάλιστα έθεσαν προς συζήτηση την εκπόνηση μελέτης για την εξωτερική ασφάλεια του καταστήματος.
Παράλληλα, τέθηκε το θέμα της μη ύπαρξης λεωφορείου για την μεταφορά των εξωτερικών φρουρών από και προς το σωφρονιστικό κατάστημα, κάτι που θεωρείται, όπως τόνισαν επιτακτική ανάγκη, πλέον, λόγω της οικονομικής κρίσης, αφού οι περικοπές στους μισθούς τους είναι συνεχείς τα τελευταία χρόνια.
Να σημειωθεί πως το μοναδικό λεωφορείο που διαθέτουν οι φυλακές είναι αυτό που είχε διατεθεί, κατά την περίοδο που ήταν Υφυπουργός ο κ. Κατσιφάρας και μεταφέρει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, όμως το ωράριο είναι διαφορετικό από αυτό των εξωτερικών φρουρών και έτσι δεν μπορούν να εξυπηρετούνται όλοι.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, όσον αφορά την εκπόνηση της μελέτης, τόνισε πως παρά το γεγονός πως δεν πρόκειται για αρμοδιότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς δεν μπορεί για λόγους ασφαλείας να δοθεί το σχέδιο των φυλακών ώστε να γίνει η μελέτη, και έτσι θα παρέμβει στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., ώστε να πιέσει για προς την υλοποίηση αυτής.
Αναφορικά με την προμήθεια λεωφορείου που ζητήθηκε, τόνισε ο κ. Κατσιφάρας πως θα μεσολαβήσει, μήπως βρεθεί κάποιο όχημα μέσω Τελωνείου ή ΟΔΔΥ.
«Συνεργαστήκαμε μαζί μόλις για 11 μήνες όταν βρισκόμουν στη θέση του Υφυπουργού. Κάθε φορά που συναντιέμαι με τους εργαζόμενους των σωφρονιστικών καταστημάτων, είναι σαν να μην έχει περάσει ούτε μέρα…. Αυτό το χρονικό διάστηκα στις φυλακές της Πάτρας λειτούργησε το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας για τους ενήλικους κρατουμένους, διαθέσαμε το λεωφορείο. Και από αυτή τη θέση όμως, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε για τα δικαιώματα υπαλλήλων και κρατουμένων, για τα αυτονόητα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.