Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει από το βράδυ της Κυριακής τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγ...

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει από το βράδυ της Κυριακής τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες και τις βροχές στα πεδινά και τα χιόνια στα ορεινά της Πελοποννήσου.Η ΕΜΥ εξέδωσε νωρίτερα, νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, που προβλέπει νέο κύμα καλοκαιρίας από τη νύχτα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωσης καιρού, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά περιόδους από απόψε έως τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα και κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στα παραθαλάσσια της Ηπείρου, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Από την Τρίτη έως την Πέμπτη τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κατά τόπους στη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. 
Χιόνια αναμένεται να πέσουν σήμερα κατά τις βραδινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά της Πελοποννήσου (κυρίως της ανατολικής και βόρειας), της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και από τη νύχτα και σε περιοχές της Θεσσαλίας με υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα.
Αύριο Δευτέρα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και πρόσκαιρα της Θεσσαλίας.
Την Πέμπτη ΕΜΥ προβλέπει σταδιακό περιορισμό και τελικά εξασθένιση των φαινομένων στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. 
Ο υδράργυρος από αύριο θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, ενώ παγετός αναμένεται να σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτικά το δελτίο της ΕΜΥ αναφέρει:
Κακοκαιρία προβλέπεται από σήμερα τη νύχτα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κυρία χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές (κυρίως σε θαλασσιές – 
(16/01/17) και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.
Πιο αναλυτικά:
Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά περιόδους :
1. Από τη νύχτα σήμερα Κυριακή (15/1/17) έως αύριο Δευτέρα (16/01/17) σε όλη τη χώρα και κυρίως στα νησιά του ιονίου, στα παραθαλάσσια της ηπείρου, τη στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα Νησιά του αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. 2. Από την τρίτη (17/1/17) έως την πέμπτη (19/01/17) κατά τόπους στη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του βόρειου και Ανατολικού αιγαίου και πιθανώς και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

Β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν :
1. Από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (15/01/17) στα ορεινά - Ημιορεινά της Πελοποννήσου (κυρίως της ανατολικής και βόρειας), της Κεντρικής και ανατολικής στερεάς, της Ευβοίας και από τη νύχτα και σε περιοχές της Θεσσαλίας με υψόμετρο πάνω από 300 μετρά.
2. Από τη δευτέρα (16/1/17) χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν κατά περιόδους σε όλα τα ορεινά - ημιορεινά της Ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και πρόσκαιρα της Θεσσαλίας. Την πέμπτη (19/1/17) σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και θα εξασθενήσουν.
Γ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια από αύριο δευτέρα (16/1/17). Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.