Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αναστολή λειτουργίας για Βήμα και Νέα

«Ποιοι στραγγαλίζουν τον Τύπο» είναι το άρθρο που από το πρωτοσέλιδο του «Βήματος» προαναγγέλεται η αναστολή λειτουργίας του Δημοσιογραφ...

«Ποιοι στραγγαλίζουν τον Τύπο» είναι το άρθρο που από το πρωτοσέλιδο του «Βήματος» προαναγγέλεται η αναστολή λειτουργίας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη τις προσεχείς ημέρες. Το άρθρο υπογράφεται από «ΤΟ ΒΗΜΑ», όμως οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει συνταχθεί από τον εκδότη, Σταύρο Ψυχάρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιστώτριες τράπεζες του ΔΟΛ αποφάσισαν να προχωρήσουν στην εκκαθάρισή του όχι εν λειτουργία, αλλά με το κλείσιμο του οργανισμού, που εκδίδει τις ιστορικές εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα», παρά τις πρόσφατες επαφές τους με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. 
Το γεγονός σημαίνει ότι δεν βρέθηκε λύση ούτε με ενδιάμεση χρηματοδότηση για τους περίπου 500 εργαζόμενους που μένουν στο δρόμο. «Οι τράπεζες αδιαφόρησαν για την τύχη των 500 και πλέον εργαζοµένων, οι οποίοι απλήρωτοι επί μήνες έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους προκειμένου να διασώσουν τις εκδόσεις και τα άλλα Μέσα του Οργανισμού», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο, όπου εξηγείται πως «"Το Βήμα" και "Τα Νέα" αναγκάζονται να αναστείλουν εντός των ημερών την έκδοσή τους για οικονομικούς λόγους», γιατί «οι πιστώτριες τράπεζες αποφάσισαν να δεσμεύσουν – και δέσµευσαν – προς όφελός τους, έναντι των δανείων που έχουν χορηγήσει, κάθε έσοδο του Οργανισμού, είτε αυτό προέρχεται από την πώληση των εφημερίδων είτε από την καταχώριση εμπορικών διαφημίσεων».
Να σημειώσουμε οτι  τις τελευταίες ημέρες ενεπλάκη ο κ. Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος πρότεινε να εξαγοράσει το ΔΟΛ με "κούρεμα" όμως των δανείων του συγκροτήματος αλλά οι διοικήσεις των τραπεζών, να επιδεικνύουν στάση αδιαλλαξίας. Έτσι, το απόγευμα της Παρασκευής 27/1 ήρθε η χαριστική βολή, με τις τράπεζες να στέλνουν μήνυμα, πως δεν πρόκειται να παραβούν το γράμμα του νόμου «για κανένα Σαββίδη». Η τελευταία τράπεζα που ευθυγραμμίστηκε με τη στάση των υπολοίπων ήταν η Εθνική.
Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν χρήματα για χαρτί και μισθούς ο Σταύρος Ψυχάρης, αποφάσισε να δώσει τέλος στην ομηρία του, με το λουκέτο στον ιστορικό Οργανισμό, όλα τα Μέσα του οποίου μπαίνουν σε ειδικό καθεστώς εκκαθάρισης χωρίς όμως να είναι πια σε λειτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.