Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σαν Σήμερα 5 Ιανουαρίου

Τα γεγονότα… σαν σήμερα ➤1477 - Μάχη του Νανσύ: Ο Κάρολος της Βουργουνδίας σκοτώνεται και η Βουργουνδία γίνεται επαρχία της Γαλλίας. ...

Τα γεγονότα… σαν σήμερα
➤1477 - Μάχη του Νανσύ: Ο Κάρολος της Βουργουνδίας σκοτώνεται και η Βουργουνδία γίνεται επαρχία της Γαλλίας.
➤1500 - Ο Λουδοβίκος Σφόρτσα καταλαμβάνει το Μιλάνο.
1668 - Ο Μεθόδιος Γ΄ εκλέγεται Οικουμενικός Πατριάρχης.
➤1757 - Ο Ρομπέρ Φρανσουά Νταμιάν αποπειράται ανεπιτυχώς να δολοφονήσει τον βασιλιά της Γαλλίας, Λουδοβίκο ΙΕ'.
➤1781 - Αμερικανική Επανάσταση: βρετανικές ναυτικές δυνάμεις, με επικεφαλής τον Μπένεντικτ Άρνολντ, καίνε το Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια.
➤1807 - Ο Σουλτάνος Σελίμ Γ΄ κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας, καλώντας τον Πατριάρχη Γρηγόριο Ε΄ να εκδώσει προς όλους τους Έλληνες "εκκλησιαστικόν και συμβουλευτικόν γράμμα" στη δημοτική γλώσσα εναντίον των Ρώσων. Ο Γρηγόριος Ε΄ υπακούει.
➤1822 - Ο γιος του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, ο Ηλίας, αποβιβάζεται με 600 Μανιάτες στο Αλιβέρι Ευβοίας με σκοπό να απελευθερώσει τη πόλη της Καρύστου.
➤1825 - Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης παραπέμπεται σε δίκη.
➤1837 - O Δήμος Αθηναίων ζητά από το Βασιλέα Όθωνα την δημιουργία συντάγματος με πρωτοβουλία του στρατηγού Ιωάννη Μακρυγιάννη πρόεδρο του τότε δημοτικού συμβουλίου.
➤1846 - Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψηφίζει τη διακοπή της κοινής χρήσης της περιοχής του Όρεγκον με το Ηνωμένο Βασίλειο.
➤1895 - Ο Γάλλος Άλφρεντ Ντρέιφους καθαιρείται από το αξίωμά του και καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη στο Νησί του Διαβόλου.
➤1900 - Ηλεκτροφωτίζεται ο Πειραιάς από το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.
➤1913 - Ναυμαχία της Λήμνου (Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος).
➤1914 - Η Αυτοκινητοβιομηχανία Ford ανακοινώνει την εφαρμογή οκταώρου και κατώτατου ημερομισθίου 5$.
➤1919 - Ο Άντον Ντρέξλερ ιδρύει το Κόμμα των Γερμανών Εργατών, το οποίο αργότερα θα πάρει το όνομα Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα των Γερμανών Εργατών (NSDAP).
➤1925 - Η Νέλλυ Τέιλου Ρος εκλέγεται κυβερνήτης του Ουαϊόμινγκ. Ήταν η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης πολιτείας των ΗΠΑ.
➤1933 - Ξεκινάει στο Σαν Φρανσίσκο η κατασκευή της γέφυρας Γκόλντεν Γκέιτ.
➤1959 - Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος προσχωρεί στην Ε.Ρ.Ε. και διορίζεται Αντιπρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου.
➤1998 - Ο Ντάνιελ Αραπ Μόι χρίζεται Πρόεδρος της Κένυας για πέμπτη συνεχή φορά.
➤2005 - Ο Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ γίνεται Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
➤2007 - Ο Καναδάς κερδίζει για τρίτη συνεχή χρονιά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Χόκεϊ επί Πάγου, με νίκη στον τελικό στη Σουηδία επί των Ρώσων, με 4-2. Το χάλκινο μετάλλιο κέρδισαν οι ΗΠΑ νικώντας με 3-1 τη Σουηδία.
➤2009 - Αθήνα, η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας εξαπέλυσε επίθεση με 31 σφαίρες από καλάσνικοφ και αμυντική χειροβομβίδα εναντίον αστυνομικών της διμοιρίας Α-542 στο υπουργείο Πολιτισμού. Από την επίθεση αυτή τραυματίσθηκε ο Διαμαντής Ματζούνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.