HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας διοργανώνει εκδήλωση στο πλαίσιο του 19ου Forum Ανάπτυξης το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 και ώρα ...

Το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας διοργανώνει εκδήλωση στο πλαίσιο του 19ου Forum Ανάπτυξης το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 8:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ στην Πάτρα με θέμα: «ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, ΤΙ;»
Η εκδήλωσή έχει σκοπό να συμβάλλει στο διάλογο, που έχει ανοίξει, για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον αντίποδα του «Καλλικράτη». Πιστεύουμε ότι στόχος μας πρέπει να είναι η δημιουργία ενός πολιτικού και διοικητικού συστήματος που θα θεσμοθετεί τρία επίπεδα (κεντρικό κράτος – περιφέρεια – δήμοι) με κύρια χαρακτηριστικά τη ριζική αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων και την άσκηση εξουσίας στον πλησιέστερο χώρο για τον πολίτη.
Το ζητούμενο είναι σήμερα μια αυτοδιοίκηση ανοιχτή και δημοκρατική πρωτεργάτη της κοινωνικής αλληλεγγύης, του αναπτυξιακού προγραμματισμού, κοιτίδα της τοπικής πολιτικής έκφρασης και δράσης, για αυτό και ο διάλογος με την κοινωνία πρέπει να περιλαμβάνει θέματα όπως :
α. Δομή και λειτουργία των ΟΤΑ (θεσμικά όργανα, ενδοδημοτική αποκέντρωση)
β. Αποκεντρωμένες Αρμοδιότητες
γ. Πόροι (έσοδα, επενδυτικοί πόροι)
δ. Θεσμοί συμμετοχικής δημοκρατίας
ε. Εκλογικό σύστημα

Μετά τις εισηγήσεις από τους ομιλητές Καρακώστα Κώστα – Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Παιδείας δήμου Ναυπακτίας, Πουλάκη Κώστα – Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Προέδρου της Επιτροπής Αναθεώρησης του Θεσμικού Πλαισίου της Τ.Α. και Σπαρτινού Κώστα – Βουλευτή Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ, Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Πατρέων, Επικεφαλής της παράταξης ΡΑΠ-Πάτρα, Ανθρώπινη Πόλη, θα ακολουθήσουν ερωτήσεις - τοποθετήσεις από το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.