HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εμείς περάσαμε καλά ... και Αυτοί καλύτερα!

γράφει ο Αλέξης Λεχουρίτης Με αφορμή την λήξη των εκδηλώσεων για τα 120 χρόνια λειτουργίας του Οδοντωτού σιδηροδρόμου Διακοπτού - Κα...

γράφει ο Αλέξης Λεχουρίτης
Με αφορμή την λήξη των εκδηλώσεων για τα 120 χρόνια λειτουργίας του Οδοντωτού σιδηροδρόμου Διακοπτού - Καλαβρύτων, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους δημιούργησαν και έφεραν σε πέρας την εκδήλωση.
Τον Ο.Σ.Ε., την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ.. Τους Εργαζόμενους στον Οδοντωτό σιδηρόδρομο και στο Μηχανοστάσιο Διακοπτού. Τον κ. Γεώργιο Νάθενα για την συγγραφή του βιβλίου με τίτλο “Ο Οδοντωτός Διακοπτού - Καλαβρύτων”. Τα ΕΛ.ΤΑ. για την κυκλοφορία των Ειδικών Συλλεκτικών εκδόσεων, για την επέτειο των 120 χρόνων λειτουργίας του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτού – Καλαβρύτων. Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Τους Δήμους Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, Το Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμων, Το Σύλλογο Φίλων Οδοντωτού 
Τώρα που οι προβολείς των εκδηλώσεων έσβησαν και μείναμε μόνοι μας, είναι καιρός να επαναλάβω αυτό που λέω χρόνια και λίγοι το έχουν καταλάβει !
“Βρέξει, χιονίσει, 365 μέρες το χρόνο ο Οδοντωτός μας ταξιδεύει στο Φαραγγιού του Βουραικού”.
Θα ήθελα, να αναφερθώ σε ενέργειες που έγιναν για την προώθηση του “τουριστικού” προϊόντος του Οδοντωτού και σε προβλήματα που χρήζουν λύσεις :
-Αναγνωρίστηκε ότι το εισιτήριο είναι ακριβό (για την οικονομική κατάσταση του μέσου Έλληνα) και δημιουργήθηκε το τουριστικό πακέτο Kalavrita City Pass στην τιμή των 24,80 ευρώ, έχει ισχύει ένα μήνα και περιλαμβάνει : 
Χρήση διπλή διαδρομής του Οδοντωτού, Είσοδος στο Σπήλαιο των Λιμνών, Χρήση του εναέριου αναβατήρα που ενώνει τα δυο σαλέ του Χιονοδρομικού Κέντρου στο Χελμό και Είσοδος στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
- Δημιουργήθηκαν ειδικές τιμές στα εισιτήρια για μαθητές (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια)και για ομάδες των έξη ατόμων και άνω με Έκπτωση 30% τις καθημερινές.

Ενέργειες που χρήζουν λύσεις από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ : 
-Ειδικές τιμές για Σπουδαστές, Φοιτητές, Άνεργους, ΑΜεΑ , Άτομα Τρίτης ηλικίας, Οικογένειες πολυτέκνων ! Άμεση τιμολογιακή πολιτική για τις πιο πάνω ομάδες. 
- Ανακαινίστηκε πριν έναν χρόνο η Ατμομηχανή του Οδοντωτού (ΔΚ8001) κατασκευής 1891 για να χρησιμοποιηθεί (διαφημίστηκε στα διεθνή σαλόνια τουρισμού Λονδίνου και Βερολίνου) μαζί με το επιβατηγό βαγόνι εκείνης της εποχής στην διαδρομή του Οδοντωτού, ώστε να προσελκύσει ειδική κατηγορία τουριστών. Άμεση λύση της πιστοποίησης των μηχανοδηγών για την Ατμήλατη μηχανή.                                   
- Δημιουργήθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ηλεκτρονικό εισιτήριο στο διαδίκτυο αλλά δεν είναι εφικτή η ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίου στον Οδοντωτό, όπως στα υπόλοιπα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ! Άμεση λύση με διόρθωση στο λογισμικό του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. 
- Υπάρχει λεωφορειακή σύνδεση (Ο.Σ.Ε.) Πατρών - Αθηνών και το αντίθετο με τον Προαστιακό στο Κιάτο. Δεν να υπάρχει ανταπόκριση με όλα τα δρομολόγια του Οδοντωτού στο Διακοπτό. Άμεση λύση του προβλήματος προς όφελος των ταξιδιωτών αλλά και του σιδηροδρόμου. 
- Οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου των Καλαβρύτων δεν μπορούν να συνδυάσουν το ταξίδι του Οδοντωτού με τον Προαστιακό (για την μετακίνηση τους προς την Αθήνα και το Διεθνές αερολιμένα Αθηνών), λόγο του κόστους της διαδρομής του Οδοντωτού. Άμεση έκδοση κάρτας Εντοπιότητας (συνεργασία Δήμου με ΤΡΑΙΝΟΣΕ) για έκπτωση στο εισιτήριο. 

Ενέργειες που χρήζουν λύσεις από την Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. : 
- Στο Μηχανοστάσιο Διακοπτού (βάση συντήρησης τροχαίου υλικού του Οδοντωτού) το 2007 εργάζονταν 12 τεχνίτες και σήμερα μόνο 5 τεχνίτες. Άμεση κάλυψη κενών θέσεων τεχνικού δυναμικού.
Φίλες και Φίλοι αν θέλουμε ο μοναδικός Οδοντωτός σιδηρόδρομος της Ελλάδος “Βρέξει, χιονίσει, 365 μέρες το χρόνο να μας ταξιδεύει στο Φαραγγιού του Βουραικού”, πρέπει να τον βοηθήσουμε, με βελτίωσης ως προς την λειτουργία του και ως προς τις υπηρεσίες που προσφέρει στους ταξιδιώτες - επισκέπτες του τόπου μας.

Αλέξης Λεχουρίτης
Δημιουργός - Διαχειριστής 
της ιστοσελίδας 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.