HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία

Σ τάση εργασίας έως τις 11:00, στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και την Πρόνοια της Αττικής και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια, ...

Στάση εργασίας έως τις 11:00, στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και την Πρόνοια της Αττικής και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια, πραγματοποιεί σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 7:00 έως τις 11:00 έχει κηρύξει και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση πραγματοποιούν πορεία η οποία θα καταλήξει στο υπουργείο Υγείας. «Το Καραβάνι της Υγείας», όπως λέγεται, ξεκίνησε στις 7:00 από το ΕΚΑΒ και στόχος είναι να διασχίσει όλα τα νοσοκομεία των Αθηνών.
Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία αμφισβητεί ότι θα γίνουν προσλήψεις στα νοσοκομεία με την πρώτη δόση από τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι «τα λεφτά των καναλιών πάνε στη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού κατά πρόβλεψη των μνημονίων». Επίσης, τονίζει ότι το μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία μειώθηκε συνολικά τα έτη των μνημονίων κατά 20.000, οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 40.000, ενώ η χρηματοδότηση είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Όπως επισημαίνει, τα νοσοκομεία θα λάβουν 1,156 δισ. ευρώ και τα τα ληξιπρόθεσμα θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ.

Το «Καραβάνι Υγείας»
Από νωρίς το πρωί στον χώρο στάθμευσης του ΕΚΑΒ έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι, οι οποίοι ξεκίνησαν το «Καραβάνι Υγείας», μια πορεία διαμαρτυρίας που θα περάσει από όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας, με δύο μαύρα άλογα να συνοδεύουν τους εργαζόμενους.
Το «Καραβάνι Υγείας» θα περάσει από Γεννηματά, Ερυθρό, Παίδων, Ιπποκράτειο, Αλεξάνδρας, Σωτηρία, Αιγινήτειο, Νίμιτς, Αρεταίειο, Ευαγγελισμό, για να καταλήξει στο υπουργείο Υγείας, όπου θα συγκεντρωθούν γιατροί και εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα».
«Πεθαίνουν οι άνθρωποι και δεν γίνεται καμία σοβαρή προσπάθεια από την κυβέρνηση να βελτιώσουν το σύστημα υγεία», τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλης Γιαννάκος και πρόσθεσε πως στόχος των εργαζομένων είναι με τις κινητοποιήσεις τους να αναδείξουν το μεγάλο ζήτημα της δημόσιας υγείας
Κλειστή είναι η κάθοδος της λεωφόρου Μεσογείων, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα και στους γύρω δρόμους.
Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ αμφισβητεί ότι θα γίνουν προσλήψεις στα νοσοκομεία με την πρώτη δόση από τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι «τα λεφτά των καναλιών πάνε στη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού κατά πρόβλεψη των μνημονίων».
Επίσης, τονίζει ότι το μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία μειώθηκε τα έτη των μνημονίων κατά 20.000, οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 40.000, ενώ η χρηματοδότηση είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Όπως προσθέτει, τα νοσοκομεία θα λάβουν 1,156 δισεκατομμύρια ευρώ και τα τα ληξιπρόθεσμα θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ και κάνει λόγο «για διάλυση του ΕΣΥ»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.