HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: "Ο εναγκαλισμός με τα "φίδια" μόνο ζημιά μας κάνει"

"Φιάσκο" χαρακτηρίζει με δηλώσεις του ο Δημήτρης Καστικόπουλος την ''συζήτηση'' με τους δημοσιογράφους της Ντό...

"Φιάσκο" χαρακτηρίζει με δηλώσεις του ο Δημήτρης Καστικόπουλος την ''συζήτηση'' με τους δημοσιογράφους της Ντόιτσε Βέλλε για το Καλαβρυτινό ολοκαύτωμα, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στα Καλάβρυτα. Ο κ. Κατσικόπουλος τονίζει οτι "Αυτός ο εναγκαλισμός με τα "φίδια" μονο ζημιά μας κάνει" συμπληρώνοντας οτι, "σε λίγα χρονια θα βάλουν τα εγγόνια μας να τους ζητήσουν και συγνωμη γιατι οι πρόγονοι τους έχτισαν τα σπίτια τους στα Καλάβρυτα και εμπόδισαν τη Γερμανική μπότα στην προέλαση της για κατάληψη της Πελοποννήσου!!

Ολόκληρη η ανακοίνωση Κατσικόπουλου έχει ως εξής: 
Προ ημερών λαβαμε πρόσκληση του Δήμου Καλαβρυτων για συζήτηση και συναυλία με τη Διεθνή Χορωδια (απο δημοσιογραφους και στελεχη) της Ντοιτσε Βελε. Το θεμα της συζητησης ηταν "Το Χρεος της Μνημης", για την ενημερωση των δημοσιογραφων της DW, απο Καλαβρυτινους, νεους, μαθητες, καθηγητες και δημοσιογραφους, για το Καλαβρυτινο Ολοκαυτωμα, τη διατηρηση της μνημης του και των μηνυματων που διαχρονικα εκπεμπει.
Προ της εκδηλωσης, στην οποια δεν συμμετειχα, (ισως εξ ενστικτου κατι μου ελεγε οτι θα ειναι φιασκο), ειχα τις καλυτερες των εντυπωσεων για τη Deutsche Welle. Αναμνησεις παιδικων και εφηβικων χρονων. Ηταν τοτε αρχες 1972, επι Χουντας, οταν ο θειος μου Τακης Κατσικοπουλος, αφεθηκε ελευθερος απο τη χουντα των Συνταγματαρχων. Ηταν μια απο τις τελευταιες απολυσεις και επεστρεψε στο σπιτι μας στα Καλαβρυτα μετα την κρατηση του στο κολαστηριο της Μπουμπουλινας αρχικα και την εκτοπιση του πρωτα στα Γρεβενα και κατοπιν στο Αγ Νικολαο Κυνουριας. Καθε βραδυ στις 8:30, στο ραδιοφωνο ακουγοταν το χαρακτηριστικο σημα της DW και κατοπιν οι δημοσιογραφοι απευθυνονταν στο Ελληνικο λαο, ενισχυοντας και στηριζοντας τον Αντιστασιακο τους αγωνα κατα της ξενοκινητης Χουντας των Συνταγματαρχων. Ειχα εντυπωσιασθει γιατι αντιλαμβανομουν οτι αυτο ηταν απαγορευμενο και παρανομο για το καθεστος, αφου τα παραθυρα του δωματιου που "φιλοξενουσε " το ραδιοφωνο, ησαν καλυμμενα εσωτερικα με μπλε χαρτι, αυτο που χρησιμοποιουσαμε τοτε οι μαθητες για να ντυνουμε βιβλια και τετραδια. Ειχα δηλαδη την εντυπωση οτι η DW, και ετσι ηταν, ειχε συμβαλλει στην πτωση της Χουντας και ειχε ενθαρρυνει και εμψυχωσει τους αντιστασιακους αγωνες.
Σημερα ομως οπου με την παγκοσμιοποιηση και τις αλλαγες που εχουν επελθει, επομενο ειναι να εχει γινει μεταλλαξη και εδω.
Αρχικα εγιναν τοποθετησεις Γερμανων και Ελληνων δημοσιογραφων και στη συνεχεια οταν οι Καλαβρυτινοι που συμμετειχαν ζητησαν το λογο, οι Γερμανοι μεσω διερμηνεα τους ειπαν οτι η εκδηλωση αφορα διαλογο μεταξυ δημοσιογραφων!!! Οι συμμετεχοντες αντετειναν οτι στην προσκληση του Δημαρχου αναγραφεται η λεξη "συζητηση". Τοτε πηραν την απαντηση: "λαθος καταλαβε ο Δημαρχος". Και για να μη μακρυγορησω ευθεως θα πω οτι φοβηθηκαν το διαλογο. Δηλαδη Δημαρχε οι Γερμανοι ηλθαν στα Καλαβρυτα για να ακουσουν και να ενημερωθουν για τη σφαγη και τη λεηλασια η για να μας πουν; Ας προσεχουμε, καλυτερα. Ας τους πουμε ολοι μαζι και χωρις περιστροφες οτι ειναι εγκληματιες πολεμου. Χωρις ωραιοποιησεις και μισολογα. Ουτε λογος περι αντιποινων οπως ειπαν. Αυτη η καραμελα των αντιποινων πρεπει να τελειωσει καποτε. Τα Καλαβρυτα κύριοι της DW ησαν στοχοποιημενα και η σφαγη οργανωμενη και προμελετημενη, Ολα εγιναν βασει σχεδιου ιστορικα αποδεδειγμενου,
Μην εξαπατωμεθα με τα Γερμανοελληνικα ταμεια για το μελλον και τα παροπλισμενα ασθενοφορα δωρεες που μας κανουν κατα καιρους. Μην αμβλυνουμε τις καταστασεις. Αυτος ο εναγκαλισμος με τα "φιδια" μονο ζημια μας κανει. Σε λιγα χρονια θα βαλουν τα εγγονια μας να τους ζητησουν και συγνωμη γιατι οι προγονοι τους εχτισαν τα σπιτια τους στα Καλαβρυτα και εμποδισαν τη Γερμανικη μποτα στην προελαση της για καταληψη της Πελοποννησου!! Και κλεινοντας Δημαρχε θα σου πω το εξης: ευτυχως που δε ζει η Κωνσταντινα Σαρανταυγα (το σπιτι της απεχει μολις λιγα μετρα απο το χωρο που εγινε η εκδηλωση), γιατι οι Γερμανοι δημοσιογραφοι θα ησαν σε πολυ δυσχερη θεση εαν τους υπεβαλλε το ερωτημα: "γιατι εκτελεσατε τον ανδρα μου και τους τεσσερις γιους μου";

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.