HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τζάμπολ για την Basket League

Λ ίγες ώρες πριν από το πρώτο τζάμπολ της Basket League, το sportotal.gr αναλύει τα δεδομένα και χωρίζει του 14 συμμετέχοντες σε τρεις ...

Λίγες ώρες πριν από το πρώτο τζάμπολ της Basket League, το sportotal.gr αναλύει τα δεδομένα και χωρίζει του 14 συμμετέχοντες σε τρεις κατηγορίες.
Ραντεβού τον Μάιο
Μπορεί η φετινή σεζόν να είναι διαφορετική λόγω του νέου συστήματος της Ευρωλίγκας, το οποίο θα είναι πολύ πιο απαιτητικό για τους «αιώνιους», αλλά οι πιθανότητες να έχουμε τον Μάιο τους 13ους συνεχόμενους τελικούς μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού είναι πολλές.
Ο Ολυμπιακός ήξερε τι έψαχνε στο μεταγραφικό παζάρι και ολοκλήρωσε τις κινήσεις του πολύ νωρίς. Οι αλλαγές στο ρόστερ είναι πολύ λίγες, αφού ουσιαστικά ο Έρικ Γκριν πήρε τη θέση του Στρόμπερι και δείχνει να «δένει» καλύτερα με τον Σπανούλη, ενώ ο Κεμ Μπιρτς αντικατέστησε τον Χάντερ. Μεταγραφή θα μπορούσε να θεωρηθεί και ο Πάτρικ Γιανγκ, ο οποίος έχασε ολόκληρη την περσινή σεζόν λόγω τραυματισμού, ενώ σαφώς βελτιωμένος αναμένεται και ο Κώστας Παπανικολάου. Πολλά ακούστηκαν για την επιλογή του Γιάννη Σφαιρόπουλου να μην πάρει τεσσάρι που θα πλαισίωνε τον Πρίντεζη, επιλογή που πέρυσι αποδείχθηκε λανθασμένη.
Ο Παναθηναϊκός έμεινε για πρώτη φορά από το 1998 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μακριά από την κορυφή και ο Αργύρης Πεδουλάκης επέστρεψε στην ομάδα για να την βάλει και πάλι στον δρόμο των επιτυχιών. Η σεζόν θα είναι περίεργη από το ξεκίνημα της, καθώς ο εμβληματικός Δημήτρης Διαμαντίδης θα λείπει τόσο από το παρκέ, όσο και από τα αποδυτήρια. Οι μεταγραφές ήταν από το πάνω ράφι, με αποκορύφωμα την απόκτηση του Γιάννη Μπουρούση.. Οι Σίνγκλετον και Τζέιμς εντυπωσίασαν στην περσινή Ευρωλίγκα, ενώ οι Ρίβερς και Νίκολς είναι σταθερές αξίες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το κενό στο ρόστερ εντοπίζεται στον άσο, όπου μόνο ο Νικ Καλάθης μπορεί να δημιουργήσει με συνέπεια, αλλά οι «πράσινοι» θέλουν να δώσουν χρόνο και χώρο στον Μποχωρίδη.

Η μάχη για την τετράδα
Αρκετά διαφορετική θα είναι και η ΑΕΚ. Πρώτα από όλα δεν θα έχει τον ακρογωνιαίο λίθο της περσινής επιθετικής της λειτουργείας, Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ο Γιούρι Ζντοβτς έχτισε μία ομάδα άλλου στιλ όπου ηγετικό ρόλο θα έχει ο Ντίξον. Ούκιτς και Βασιλειάδης θα δώσουν λύσεις με την εμπειρία τους, ενώ ο στόχος είναι να φτιαχτεί μία πιο συμπαγής ομάδα, στην οποία δεν θα είναι οι αλλαγές στο ρόστερ... καθημερινό φαινόμενο.
Ο Άρης θα είναι πιο γεμάτος σε σχέση με πέρυσι καθώς αν και άλλαξε την πολύ καλούς Αμερικανούς, κατάφερε να δημιουργήσει ακόμα ισχυρότερη ομάδα. Εκτός από τους Τζένκινς, Κάμινγκς, Μαρμπλ και Μπάκνερ, οι οποίοι συνθέτουν μία εξαιρετική τετράδα, ο Άρης έκανε την υπέρβαση με τον έμπειρο Σανικίτζε, ενώ έδωσε βάθος στην φροντ λάιν του με τους Καββαδά και Τσαϊρέλη. Ο Πρίφτης γνωρίζει ότι πολύ δύσκολα μπορεί να μπει σφήνα στους αιώνιους, αλλά να είστε σίγουροι ότι με το υλικό που έχει στα χέρια του, θα τους ζορίσει περισσότερο από ποτέ.

Άλλη ομάδα σε σχέση με πέρυσι θα είναι ο ΠΑΟΚ, καθώς παρέμειναν μόνο οι Τσόχλας, Μαργαρίτης και Κλάντον. Ο Σούλης Μαρκόπουλος και οι συνεργάτες του, πόνταραν στην Αμερικανική αγορά αποκτώντας του Μπράιαντ, Σάιμπερτ και Τέιλορ, ενώ σημαντική ήταν και η προσθήκη του Γλυνιαδάκη στους ψηλούς. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι ένα σκαλί πιο κάτω από τους «κιτρινόμαυρους» (Άρη και ΑΕΚ), λόγω του πολύ μικρότερου μπάτζετ, αλλά δεν θα μας προκαλέσει έκπληξη αν πάρει μια θέση στην τετράδα, καθώς το έχει ξανακάνει στο πρόσφατο παρελθόν.

Με στόχο τη σωτηρία
Από εκεί και πέρα, οι διαφορές στα οικονομικά μεγέθη και στην ποιότητα είναι πολύ μικρές. Η απόσταση από τις ομάδες που θα μπουν στην οχτάδα, με αυτές που θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία θα είναι πολύ μικρή και όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Ο Κολοσσός και το Ρέθυμνο έχουν την εμπειρία και θεωρητικά στοχεύουν στην εξάδα. Οι Πατρινοί (Προμηθέας και Απόλλωνας) μπορούν να χτυπήσουν την πόρτα των πλέι οφ. Κύμη, Λάυριο, Τρίκαλα, Δόξα Λευκάδας και Κόροιβος θα προσπαθήσουν για το καλύτερο, αλλά εφόσον παραμείνουν θα είναι ευτυχισμένοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.