HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Καλαβρυτινός Καλλίνικος Αποστολόπουλος στον κατάλογο προς Αρχιερατεία εκλογίμων

Τον κατάλογο των προς Αρχιερατείαν εκλογίμων, για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος (Σεπτ 2016- Αυγ 2017), έδωσε στη δημοσιότητα με σχετική ...

Τον κατάλογο των προς Αρχιερατείαν εκλογίμων, για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος (Σεπτ 2016- Αυγ 2017), έδωσε στη δημοσιότητα με σχετική εγκύκλιό της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.
Μεταξύ τους και ο Αρχιμ. Καλλίνικος Αποστολόπουλος από τα Καλάβρυτα και ο Αρχιμ. Αθηναγόρας Ζηλιασκόπουλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων & Αιγιαλείας.
Ο Αρχιμ. Καλλίνικος Αποστολόπουλος γεννήθηκε στα Καλάβρυτα το 1962. Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών από το έτος 2008. Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος την 27.11.1993 και από της χειροτονίας του υπηρετεί ανελλιπώς ως Εφημέριος στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.
Ο Αρχιμ. Αθηναγόρας Ζηλιασκόπουλος, γεννήθηκε στη Στουτγκάρδη το 1970. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το έτος 2005. Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος την 16.5.1998 και από της χειροτονίας του υπηρετεί ανελλιπώς ως Εφημέριος στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας, ως απεσπασμένος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Πώς γίνεται η εγγραφή των ιερομονάχων στον Κατάλογο των Εκλογίμων προς Αρχιερατεία.
Η ​ διαδικασία περιγράφεται στα άρθρα 19-21 του ν. 590/1977 και είναι η εξής:
1. Κάθε εν ενεργεία Μητροπολίτης προτείνει, μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, κληρικούς προς εγγραφή, και υποβάλλει σχετικἠ έκθεση, καθὠς και τα πιστοποιοτικά για τα προσόντα τους.
2. Η Ιερά Σύνοδος δημοσιεύει τον Ιανουάριο τον "Προκαταρκτικό Πίνακα υποψηφίων για εγγραφή στον Κατάλογο των προς Αρχιερατείαν εκλογίμων", στο επίσημο δελτίο της Εκκλησίας της Ελλάδος "ΕΚΚΛΗΣΙΑ" και σε δύο ημερήσιες εφημερίδες των Αθηνών.
3. Σε περίπτωση υποβολής αιτήσεων το αργότερο 15 μέρες μετά την δημοσίευση του προκαταρκτικού πίνακα, συντάσσεται και δημοσιεύεται "Συμπληρωματικός Προκαταρκτικός Πίνακας".
4.Οποιοσδήποτε κληρικός ή λαϊκός μπορεί εντός διμήνου από την δημοσίευση του κάθε Πίνακα να υποβάλλει ένσταση (ενυπόγραφη και με πλήρη στοιχεία ταυτότητας και κατοικίας του) κατά της εγγραφής οποιουδήποτε κληρικού, επί τω λόγω ότι δεν διαθέτει τα εκ του άρθρ. 18 του ν. 590/1977 τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.
5. Τον μήνα Αύγουστο συντάσσεται και δημοσιεύεται από την Ιερά Σύνοδο ο "Τελικός προκαταρκτικός Πίνακας των κληρικών υποψηφίων προς εγγραφή στον κατάλογο των προς Αρχιερατεία εκλογίμων".
6. Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, στην τακτική Σύνοδο του Οκτωβρίου, με μυστική ψηφοφορία αποφαίνεται για την εγγραφή των υποψηφίων του Τελικού πίνακα στον Κατάλογο των προς Αρχιερατεία εκλογίμων.
Δικαιολογητικά διά τήν ἐγγραφήν εἰς τόν Κατάλογον
τῶν πρός Ἀρχιερατείαν Ἐκλογίμων
(άρθρ.18 ν. 590/1977)​
Πιστοποιητικόν τοῦ οἰκείου Ἱεράρχου ὅτι ἔχει ὀρθῶς καί ὑγιῶς περί τήν πίστιν καί διακρίνεται ἐπί συνέσει καί βίῳ ἀνεπιλήπτῳ.
Πιστοποιητικόν ὅτι ἔχει διδακτικήν καί ποιμαντικήν πεῖραν.
Χειροτονητήριον (χειροτονία τοὐλάχιστον πρό πενταετίας).
Πτυχίον Θεολογίας (τοὐλάχιστον πρό πενταετίας).
Πιστοποιητικόν γεννήσεως καί ἰθαγένειας.
Πιστοποιητικόν Στρατολογικῆς Καταστάσεως (Τύπου Α΄).
Πιστοποιητικόν Εἰσαγγελίας Ἐφετῶν.*
Πιστοποιητικόν Εἰσαγγελίας Πλημμελειοδικῶν.*
Πιστοποιητικόν Ποινικοῦ Μητρώου.
*Τά ὡς ἄνω Πιστοποιητικά ἔχουν μέ Νόμο ἀντικτασταθεῖ μέ Ὑπεύθυνη δήλωση τοῦ κληρικοῦ, στήν ὁποῖα δηλώνει ὅτι δέν διώκεται ἀπό τίς Ἀρχές, καί ὅτι «ἡ παροῦσα ὑπεύθυνος δήλωσις κατατίθεται, κατά Νόμον, ἀντί τοῦ Πιστοποιητικοῦ Εἰσαγγελίας Ἐφετῶν καί
​τοῦ​ Πιστοποιητικοῦ Εἰσαγγελίας Πλημμελειοδικῶν».
Πλήν τῶν ὡς ἄνω καί ἕν ἐκ τῶν κάτωθι:
Α. Πιστοποιητικόν ὅτι ἔχει 5/ετίαν ὡς:
α. Ἀρχιγραμματεύς ἤ Γραμματεύς τῆς Ἱερᾶς Συνόδου.
β.Πρωτοσύγκελλος ἤ Γενικός Ἀρχιερατικός Ἐπίτροπος ἤ Ἀρχιερα- τικός Ἐπίτροπος ἤ Γραμματεύς τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀθηνῶν ἤ Ἱερᾶς Μητροπόλεως τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ἤ Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ἐξωτερικοῦ.
γ. Τακτικός Ἱεροκήρυξ ἤ Ἱεροκήρυξ τῆς Ἀποστολικῆς Διακονίας ἤ Ἱερεύς Ἐνόπλων Δυνάμεων ἤ Φυλακῶν ἤ Σωμάτων Ἀσφαλείας.
δ. Διευθυντής Ἐκκλησιαστικῆς Σχολῆς ὡς Κληρικός.
ε. Γενικός Διευθυντής ἤ Διευθυντής Ἐκκλησιαστικοῦ Ὀργανισμοῦ ἤ Γραμματεύς Συνοδικῆς Ἐπιτροπῆς.
στ. Ἡγούμενος Ἱερᾶς Μονῆς εἰς ἥν ἐγκαταβιοῦν πλείονες τῶν πέντε (5) Μοναχῶν.
Β. Πιστοποιητικόν ὅτι ἔχει 10/ετίαν ὡς:
α. Ἐφημέριος Ἱεροκήρυξ ἤ Ἐφημέριος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ἤ οἱασδήποτε Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τοῦ Ἐξωτερικοῦ.
β. Καθηγητής Σχολείου Ἐκκλησιαστικῆς ἤ Μέσης Ἐκπαιδεύσεως.
Γ. Πιστοποιητικόν ὅτι εἶναι Καθηγητής ἤ Ὑφηγητής Θεολογικῆς Σχολῆς.
Δ. Πιστοποιητικόν ὅτι ἔχει 10/ετῆ ἐγκαταβίωσιν εἰς Ἅγιον Ὄρος ἐφ’ ὅσον προέρχεται ἐκ τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος.


Δείτε τον πίνακα αναλυτικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.