Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ" με την συνταγή του σεφ Γιώργου Μανίκα

O γνωστός σεφ Γιώργος Μανίκας , που έχει αφήσει το στίγμα του και στα Καλάβρυτα μας, μοιράζεται μαζί με τους αναγνώστες του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NE...

O γνωστός σεφ Γιώργος Μανίκας, που έχει αφήσει το στίγμα του και στα Καλάβρυτα μας, μοιράζεται μαζί με τους αναγνώστες του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, μερικές από τις δημιουργίες.
Ο Γιώργος Μανίκας γεννήθηκε στο Ίσωμα Αχαΐας, μεγάλωσε και βίωσε την εστίαση απο μικρός στο οικογενειακό ταβερνάκι που διατηρούσαν οι γονείς του. Από μικρός λάτρεψε τα τοπικά προϊόντα και τη παραδοσιακή κουζίνα που την υπηρετεί μέχρι σήμερα προσθέτοντας την προσωπική του έκφραση και άποψη.
Είναι πιστός στα τοπικά προϊόντα και έχει έντονη δραστηριότητα στην διατήρηση και στην διάδοση της παραδοσιακής κουζίνας διάδοσή της. Είναι ιδρυτικό και τακτικό μέλος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ και μας έγινε γνωστός και απο την τηλεοπτική εκπομπή "master sef". Μοναδικές δημιουργίες του θα απολαύσετε στον δικό του χώρο το "Σπίτι της Μαριώς" στο 4ο χιλιόμετρο Καλαβρύτων - Πούντας 500 μέτρα μετά την διασταύρωση για Βραχνί (τηλ: 2692022264)



ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ
1kg Σαλιγκάρια
1200 gr κοκκάρι
1 κρεμμύδι
4 φρέσκες ντομάτες
1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτές
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Μισό φλυτζάνι ξύδι
3 σκελίδες σκόρδο
3 φύλλα δάφνης
1 κλονάρι δεντρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τα σαλιγκάρια από τις ακαθαρσίες τοποθετώντας τα σαλιγκάρια για δυο μέρες σε σκεύος με αλεύρι ή πίτουρο σκεπασμένα. Τη δεύτερη μέρα αντικαθιστούμε το αλεύρι ή το πίτουρο μέχρι να βγούν καθαρά.
Τα πλένουμε και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό και αποσύρουμε.
Περνάμε το κοκκάρι από το τιγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.
Λιώνουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα στο μπλέντερ, σοτάρουμε και προσθέτουμε τα σαλιγκάρια και το κοκκάρι. Σβήνουμε με ξύδι, προσθέτουμε τη ντομάτα το πελτέ τη δάφνη και το δεντρολίβανο, βράζουμε για 1 ώρα περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.