Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κοινή διακήρυξη των "7" του Ευρωπαϊκού Νότου

Σ ε κοινή διακήρυξη -ενδεικτικό της επιτυχίας και του θετικού αποτελέσματος που είχαν οι συζητήσεις ενόψει και της Συνόδου των 27 στη Μ...

Σε κοινή διακήρυξη -ενδεικτικό της επιτυχίας και του θετικού αποτελέσματος που είχαν οι συζητήσεις ενόψει και της Συνόδου των 27 στη Μπρατισλάβα- και στην απόφαση να συνεχιστεί η πρωτοβουλία της συνόδου των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ, κατέληξαν οι εργασίες της συνόδου που συγκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας στην Αθήνα.Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε μάλιστα ότι αποφάσισαν η επόμενη συνάντηση των 7 χωρών να πραγματοποιηθεί στην Πορτογαλία, ενώ τονίστηκε ότι η σημερινή πρωτοβουλία και αυτές που θα ακολουθήσουν είναι πρωτοβουλίες ενότητας και όχι διαίρεσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες που ήρθαν στην Αθήνα και πως είναι μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή. Δήλωσε πως πρέπει να υπάρξουν μέτρα για τη βελτίωση της ζωής των Ευρωπαίων πολιτών και για να ενισχυθεί ο παγκόσμιος ρόλος της Ευρώπης. Πρέπει να ληφθούν μέτρα για να νιώθουν ασφάλεια οι πολίτες στην Ευρώπη, αλλά και μέτρα για την απασχόληση. Χρειάζεται αλληλεγγύη στο βάρος φιλοξενίας των προσφύγων. "Όπως είπε, ο Ολάντ το μέλλον της Ευρώπης διακυβέυεται στη Μεσόγειο. Αυτή η Σύνοδος είναι μια θετική συμβολή στο διάλογο της Ευρώπης. Δεν θέλουμε να είμαστε μία πρωτοβουλία διχασμού της Ευρώπης και διαίρεσης. Καταλήξαμε σε ένα κοινό κείμενο ως η Διακήρυξη των Αθηνών και αφορά τις προκλήσεις στην εξωτερική ασφάλεια, τη μεταναστευτική κρίση και την οικονομία για να υπάρχει κοινωνική συνοχή.Η επόμενη συνάντησή μας θα γίνει στην Πορτογαλία!

Φρανσουά Ολάντ :
Θέλω να ευχαριστήσω τον Αλέξη Τσίπρα για την πρόσκληση! Οι χώρες της Μεσογείου μπορούν να συμβάλλουν στη συνεργασία ενός διαλόγου και δράσεων που θα είναι χρήσιμες για την Ευρώπη, ώστε να συμβάλλουν στην οικονομία και την ασφάλεια.Οι χώρες της νότιας Ευρώπης αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο όνομα της Ευρώπης και κυρίως στο θέμα της μετανάστευσης. Με τα δικά μας συμπεράσματα θα μπορούμε να συμβάλλουμε στην προστασία των συνόρων, στην εξάλειψη του προσφυγικού, ώστε να προοδεύσει η Ευρώπη την άμυνα και να χαράξουμε τις πολιτικές συνοχές. Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο πρόγραμμα αναπτυξιακό.

Νίκος Αναστασιάδης :
Ειναι μία πρωτοβουλία σε μία κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη. Τα σημερινά συμπεράσματα στην Αθήνα θα συμβάλλουν εποιδομητικά στο μέλλον της Ευρώπης. Οι χώρες του νότου μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στην Ευρώπη. Η σημερινή Σύνοδος δεν αποτελεί προσπάθεια ομαδοποίησεων γιατί κάτι τέτοιο θα αποτελούσε τη χειρίστη προσφορά στην αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάνοντας μία αυτοκριτική ήρθε η ώρα να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις έτσι ώστε να λυθούν τα θέματα. Πρέπει να προσαρμοστούν οι πολιτικές μας με βάση τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε όπως η ασφάλεια και το προσφυγικό.

Ματέο Ρέντσι :
"Ευχαριστούμε Αλέξη για αυτή την πρόσκληση. Η Ευρώπη πρέπει να βασίζεται στις βαθύτερες αξίες που τη διέπουν. Η Ευρώπη είναι η ήπια δύναμη και μπορεί να σφυρηλατήσει μία πραγματική ταυτότητα. Αναφερόμενος στην ελληνική μυθολογία μπορούμε να πούμε ότι ο αυριανός ευρωπαίος θα μοιάζει με τον καλό και αγαθό της αρχαίας Ελλάδας. Όχι από αισθητικής άποψης, αλλά από ηθική και δεοντολογία.

Αντόνιο Κόστα :
Πρέπει να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών. Πρώτο το θέμα της ασφάλειας και πρέπει να δώσουμε έμφαση στις σχέσεις μας με τις χώρες της βόρειας Αφρικής. Θα πρέπει να υποστηρίξουμε την αφρικανική ήπειρο. Πιστεύουμε στις καταμερισμένες ευθύνες όσον αφορά στους πρόσφυγες που δεν πρέπει να γίνεται με ανισομέρια, αλλά με μία δίκαιη κατανομή. Πρέπει να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία στα πλαίσια της συνεργασίας της ακτοφυλακής και συνοριοφυλακής μας. Θα πρέπει οι πολίτες να βλέπουν το μέλλον με ελπίδα και κυρίως οι νέοι γιατί βλέπουν πως η Ευρώπη δείχνει πως δεν τους δίνει προοπτικές απασχόλησης. Θα πρέπει να δώσουμε απάντηση στις ανησυχίες των πολιτών, ώστε να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή ιθαγένεια.

Πρωθυπουργός της Μάλτας
Καταλήξαμε σε συγκεκριμένες λύσεις και προτάσεις. Μοιραζόμαστε εμείς οι χώρες του νότου την ίδια θάλασσα. Το πρώτο είναι η στήριξη προς την Κομισιόν για το σχέδιο Γιούνκερ και στηρίζουμε τον διπλασιασμό των πόρων σε αυτό το σχέδιο. Θα στηρίξουμε την εξέλιξη της Ένωσης για να προστατεύσει και να ενισχύσει την έννοια της κοινωνικής συνοχής.

Eκπρόσωπος του κ. Μαριάνο Ραχόι
Τόνισα πως ο Μαριάνο Ραχόι ήθελε να βρεθεί στην Αθήνα λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην Ισπανία. Είναι πολύ σημαντική πρωτοβουλία για τη σημερινή ημερίδα. Εμείς αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής θάλασσας και πάντα στηρίζουμε αυτές τις συναντήσεις για τα κοινά προβλήματα. Το πρώτο πρόβλημα είναι η ασφάλεια, το δεύτερο η μετανάστευση και το τρίτο πρόβλημα η οικονομία με τη χαμηλή απασχόληση. Βρήκαμε μία κοινή θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.