HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

11η Σεπτεμβρίου 2001: Η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο...

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, 19 τρομοκράτες, που συνδέονταν με την οργάνωση Αλ Κάιντα, κατέλαβαν τέσσερα αεροπλάνα, με σκοπό να πραγματοπο...

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, 19 τρομοκράτες, που συνδέονταν με την οργάνωση Αλ Κάιντα, κατέλαβαν τέσσερα αεροπλάνα, με σκοπό να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον στόχων στις ΗΠΑ. Δύο από τα αεροπλάνα στα οποία εκδηλώθηκε αεροπειρατεία προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, το τρίτο στο Πεντάγωνο, ενώ το τέταρτο συνετρίβη τελικά σε ανοικτό χώρο στην Πενσυλβάνια.
Η 11η Σεπτεμβρίου αποκλήθηκε ως «η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο», καθώς πέρα από τους χιλιάδες θανάτους και καταστροφές που προκάλεσαν οι επιθέσεις αυτές στην καρδιά των ΗΠΑ, αποτέλεσαν τη «νομιμοποιητική βάση» για τις αμερικανικές εισβολές σε Αφγανιστάν και Ιράκ με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

To χρονικό των επιθέσεων
Με βάση την επίσημη έκθεση για τα γεγονότα που έλαβαν μέρος κατά την διάρκεια εκείνης της ημέρας, όπως προκύπτουν κυρίως από τα μηνύματα των επιβατών των αεροπλάνων προς τους συγγενείς τους, την επικοινωνία δύο αεροσυνοδών της πτήσης 11 των American Airlines με την εταιρεία τους και κάποια μηνύματα που λήφθηκαν κατά λάθος από τους αεροπειρατές, προκύπτουν ότι:
Οι αεροπειρατείες πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερα αεροπλάνα, δύο των American Airlines (πτήση 11 και πτήση 77) και δύο των United Airlines (πτήση 175 και πτήση 93). Κάθε ομάδα αεροπειρατών αποτελούταν από 5 άτομα, σε κάθε μια από τις οποίες υπήρχε ένα άτομο που είχε εκπαιδευτεί στην οδήγηση των αεροσκαφών, χωρίς όμως να έχουν πείρα σε αληθινά αεροσκάφη (κάτι που εξηγεί την μετάδοση μηνυμάτων άθελά τους). Εξαίρεση αποτελούσε η ομάδα της πτήσης 93 της United Airlines, όπου η ομάδα των τρομοκρατών αποτελούταν από 4 άτομα, καθώς το πέμπτο μέλος, ο Μοχάμεντ αλ Καχτάνι, δεν είχε εξασφαλίσει την είσοδό του στις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2001 καθώς είχε θεωρηθεί ύποπτος από υπαλλήλους ασφαλείας του αεροδρομίου του Orlando International Airport της Φλόριντα. Οι αεροπειρατές χρησιμοποίησαν μαχαίρια και σπρέι πιπεριού για να επιτεθούν, ενώ απείλησαν (τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις) πως έχουν παγιδεύσει με βόμβα τα αεροπλάνα. Κάποιοι από αυτούς είχαν εξεταστεί ξεχωριστά στον έλεγχο κατά την επιβίβαση, αλλά δεν είχε προκύψει κάτι σημαντικό.
Η πτήση 11 της American Airlines, ένα Boeing 767-223, απογειώθηκε από τον διάδρομο του αεροδρομίου Logan International Airport της Βοστόνης με 81 επιβάτες στις 7:59 π.μ. τοπική ώρα, με προορισμό το Λος Άντζελες. Η αεροπειρατεία στην πτήση εκδηλώθηκε στις 8:14. Στις 8:27 το αεροπλάνο άλλαξε κατεύθυνση προς το Νότο.

Η πτήση 175 της United Airlines, ένα Boeing 767-222, απογειώθηκε από τον διάδρομο του αεροδρομίου Logan International Airport της Βοστόνης με 56 επιβάτες στις 8:14 π.μ. τοπική ώρα, με προορισμό το Λος Άντζελες. Στις 8:42 ανέφερε πως έπιασε μια ύποπτη μετάδοση από ένα άλλο αεροπλάνο, το οποίο αποδείχθηκε πως προερχόταν από την πτήση American 11. Η αεροπειρατεία στο αεροπλάνο της United εκδηλώθηκε μεταξύ 8:42 και 8:46 τοπική ώρα. Στις 8:58 το αεροπλάνο απέκτησε πορεία προς τη Νέα Υόρκη.

Η πτήση 77 της American Airlines, ένα Boeing 757-223, απογειώθηκε από τον διάδρομο του αεροδρομίου Dulles International Airport της Ουάσινγκτον, Π.Κ. με 58 επιβάτες στις 8:20 τοπική ώρα, με κατεύθυνση το Λος Άντζελες. Η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε μεταξύ 8:51 και 8:54.

Η πτήση 93 της United Airlines, ένα Boeing 757-222, απογειώθηκε από τον διάδρομο του αεροδρομίου Liberty International Airport του Νιούαρκ στο Νιου Τζέρσεϊ με 37 επιβάτες στις 8:42 τοπική ώρα (με καθυστέρηση 25 λεπτών), με κατεύθυνση το Σαν Φρανσίσκο. Στις 9:24 οι πιλότοι της πτήσης έλαβαν μήνυμα από το έδαφος να είναι προσεκτικοί καθώς δύο αεροπλάνα είχαν προσκρούσει στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε στις 9:28. Στις 9:32 οι αεροπειρατές ενημέρωσαν τους επιβάτες πως το αεροπλάνο ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά και αφού έκλεισαν τον αυτόματο πιλότο, έστριψαν το αεροπλάνο με κατεύθυνση προς τα ανατολικά. Στις 9:39 οι αεροπειρατές μετέδωσαν μήνυμα προς τους επιβάτες πως επέστρεφαν στο αεροδρόμιο, το οποίο όμως δεν ακούστηκε από αυτούς. Οι επιβάτες πληροφορήθηκαν από τηλεφωνήματα για τις επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Στις 9:57 ξεκίνησε η αντεπίθεση των επιβατών. Στις 9:59, ο Ζιάντ Τζιράχ, που εκτελούσε χρέη πιλότου μετά την αεροπειρατεία, πραγματοποιεί ελιγμούς ανεβοκατεβάζοντας την μύτη του αεροπλάνου για να εμποδίσει τους επιβάτες να εισβάλουν στο πιλοτήριο. Στις 10:02 δίνεται η εντολή στον Τζιράχ να καταρρίψει το αεροσκάφος, καθώς οι επιβάτες είναι έτοιμοι να εισέλθουν στο πιλοτήριο.

Η διάρκεια από την στιγμή της πρόσκρουσης του πρώτου αεροπλάνου στον Βόρειο Πύργο μέχρι την ολοκλήρωση της επίθεσης με την κατάρρευση του ήταν 102 λεπτά.
Η πτήση 11 της American Airlines συντρίβεται πάνω στον Βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στις 8:46:40 π.μ. τοπική ώρα (15:46:40 ώρα Ελλάδας), μεταξύ των ορόφων 93 και 99.
Η πτήση 175 της United Airlines συντρίβεται επάνω στον Νότιο Πύργο στις 9:02:59 π.μ. τοπική ώρα (16:02:59 ώρα Ελλάδας), γεγονός που μεταδόθηκε ζωντανά από τα περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα ανά τον κόσμο, που μόλις είχαν διακόψει το πρόγραμμά τους για να ενημερώσουν για την προηγούμενη πρόσκρουση.
Η πτήση 77 της American Airlines, πέφτει στο Πεντάγωνο της Αμερικής, στις 9:37:46 π.μ. τοπική ώρα (16:37:46 ώρα Ελλάδας).

O Νότιος Πύργος καταρρέει στις 9:59 π.μ (16:59 ώρα Ελλάδας).
Η πτήση 93 της United Airlines συντρίβεται σε ανοικτή περιοχή στη νοτιοδυτική Πενσυλβάνια στις 10:03:11 π.μ. τοπική ώρα (17:03:11 ώρα Ελλάδας). Όπως ανακοινώθηκε αργότερα, η πτήση αυτή κατευθυνόταν προς την Ουάσινγκτον με πιθανό στόχο το Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών ή τον Λευκό Οίκο, ενώ η αποτυχία των αεροπειρατών να φθάσει το αεροπλάνο στο στόχο του οφείλεται στους επιβάτες της πτήσης που προσπάθησαν να ανακτήσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους.
Ο Βόρειος Πύργος καταρρέει στις 10:28 π.μ. (17:28 ώρα Ελλάδας)

Συνέπειες
Συνέπειες των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν οι δύο πολεμικές επιθέσεις που ξεκίνησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες ενάντια σε Αφγανιστάν (7 Οκτωβρίου 2001) και Ιράκ (20 Μαρτίου 2003) αντίστοιχα, στα πλαίσια του Πόλεμου ενάντια στην τρομοκρατία.


11Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ
Το σενάριο του κινήματος «9/11 Τruth»  υποστηρίζει πως άγγιξε πολλά «αναπάντητα ερωτήματα» . Πιθανόν και δικά μας. Αυτά είναι:
1) Πώς, αφού κανένα κτίριο δεν έχει ποτέ καταρρεύσει από φωτιά, έπεσαν 3 τεράστια οικοδομήματα εκείνη την ημέρα, συμπεριλαμβανομένου και του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου 7, το οποίο σημειωτέον δεν χτυπήθηκε από αεροπλάνο;
2) Γιατί, εάν η φωτιά από τους υδρογονάνθρακες φτάνει στο ανώτερο σημείο στους 1.800 βαθμούς Φαρενάιτ και το ατσάλι λιώνει στους 2.700, οι Πύργοι αποδυναμώθηκαν όσο χρειαζόταν ώστε να πέσουν, σε τόσο σύντομο χρόνο – μόνο 56 λεπτά στην περίπτωση του Νότιου Πύργου;
3) Γιατί, εάν η σύγκρουση κατέστρεψε τα μαύρα κουτιά των αεροπλάνων, το FBI μπόρεσε να βρει σε άριστη κατάσταση το διαβατήριο του Σατάμ Αλ Σουκάμι, ενός από τους υποτιθέμενους αεροπειρατές της πτήσης 11 της εταιρείας Αmerican Airlines;
4) Πώς να εξηγήσουμε τη μη αποτελεσματικότητα του FAA (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ) και της NORAD (Διοίκηση Αεράμυνας);
5) Πώς μπορούσαν να επιτρέψουν, μια ώρα μετά τη σύγκρουση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, ένα προφανώς εχθρικό αεροπλάνο να συντριβεί πάνω στο Πεντάγωνο;
6) Γιατί το υπουργείο Άμυνας επέλεξε να κάνει έναν τεράστιο αριθμό στρατιωτικών ασκήσεων την 11η Σεπτέμβρη - δεσμεύοντας στρατιωτικό προσωπικό και αεροσκάφη και σπέρνοντας την αναταραχή και την αμφιβολία σχετικά με το ποιος ήταν ποιος εκείνη την ημέρα;
7) Γιατί ήταν τόσο σημαντικό, όπως είπε ο πρώην  δήμαρχος Ρούντολφ Τζουλιάνι, να καθαριστούν τα συντρίμμια πριν βρεθούν όλα τα πτώματα;
8) Ποιός θα απαντήσει σχετικά με τη πορεία των μετοχών των αερογραμμών American και United τις μέρες πριν τις επιθέσεις; Υπήρχαν τόσα πολλά ερωτήματα. Αλλά όταν επρόκειτο για το μεγάλο «γιατί» της 11ης Σεπτέμβρη, υπήρχε η μόνη κλασική ερώτηση: «Ποιος επωφελείται;»

Τηλεοπτικές εκπομπές "αποκαλύπτουν"...
Μετά το Ιντερνετ και τα τηλεοπτικά σόου. Στην εκπομπή «Η Ώρα της Εξουσίας» (The Power Hour) ο οικοδεσπότης Nτειβ Βον Κλάιστ θυμάται πως όταν τα τηλεοπτικά δίκτυα έκαναν αναφορά σε εναν ψηλό Άραβα με όπλο  «ήξεραν με απόλυτη βεβαιότητα ότι αυτός ήταν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν".

Ταινίες-βιβλία και περιοδικά
Τα σενάρια γράφονται και στις σελίδες περιοδικών και εφημερίδων. Γίνονται βιβλία. Γεμίζουν τα ράφια των βιβλιοπωλείων.

Τι είναι μυθιστόρημα και τι ντοκουμέντο;
Μαρτυρίες και καταγγελίες
Κάποια στιγμή,  ο Kέβιν Ράιαν, ένας επιστήμονας της εταιρίας δοκιμών,  έδωσε πιστοποίηση για το ατσάλι που χρησιμοποιήθηκε στους Δίδυμους Πύργους. Λίγο αργότερα, απολύθηκε.

Βίντεο με αμοντάριστα πλάνα
Ρεπορτάζ του δικτύου ABC από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου βγαίνει με καθυστέρηση πολλών χρόνων στον αέρα. Τα πλάνα προκαλούν ανατριχίλα.
Το ειδησεογραφικό συνεργείο προλαβαίνει να μπει σε παραπλήσιο κτίριο και να σωθεί την τελευταία στιγμή, μαζί με αρκετούς διασώστες, πυροσβέστες και αστυνομικούς.
Η κατάρρευση γίνεται στο 3ο λεπτό. Στο 7ο λεπτό μιλάει στην κάμερα οι αυτόπτες μάρτυρες Joseph Fichera και Paul Sutherland.
Στο 13:13 ακούγεται η πρώτη προειδοποίηση: "Ο βόρειος πύργος γέρνει". Η πτώση του ξεκινάει στο 13:24 στις Warren Street και North End Avenue.
Στο 17:36 μιλούν  δύο επιζήσαντες από τον 82ο όροφο του πρώτου κτιρίου, WTC1 ενώ στο 20:28 μιλάει κάποιος  που κατάφερε να σωθεί κατεβαίνοντας από τον 39ο όροφο του δευτέρου ουρανοξύστη.

Οι αποκαλύψεις Μπιλ Κλίντον
Μία αποκάλυψη  αφήνει άφωνη τον πλανήτη. Ο Μπιλ Κλίντον, ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, φέρεται να είχε αποκαλύψει στην Αυστραλία, πως ο Μοχάμεντ Άτα και  άλλοι τρομοκράτες ετοιμάζουν το πολύνεκρο σχέδιό τους.
Σύμφωνα με το CNN, στις 10 Σεπτεμβρίου του 2001 ο Μπιλ Κλίντον μιλώντας σε επιχειρηματίες στην Αυστραλία, φέρεται να αποκάλυψε το τι έγινε με τον αρχηγό της Αλ Κάιντα. Σε ηχητικό ντοκουμέντο που έφερε στο φως το SkyNewsAustralia ακούγεται ο Κλίντον να λέει ότι δεν προχώρησε στην πυραυλική επίθεση κατά του Οσάμα Μπιν Λάντεν εξαιτίας των παράπλευρων απωλειών που θα υπήρχαν.
Ο Κλίντον ακούγεται να λέει: «Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος. Πέρασα πολύ καιρό να τον παρατηρώ και μια φορά παραλίγο να τον πιάσω. Θα μπορούσα να τον έχω σκοτώσει, αλλά θα έπρεπε να καταστρέψω μια μικρή πόλη που λέγεται Κανταχάρ στο Αφγανιστάν και να σκοτώσω σχεδόν 300 αθώες γυναίκες και παιδιά. Αν το έκανα δεν θα ήμουν διαφορετικός από εκείνον».
Το ηχητικό ντοκουμέντο έδωσε στο SkyNewsAustralia ο Μάικλ Κρόγκερ, πρώην επικεφαλής του κόμματος των Φιλελευθέρων της Αυστραλίας και μεταδόθηκε από την εκπομπή PaulMurrayLive.
«Η συνάντηση καταγράφηκε εν γνώσει του», είπε ο Κρόγκερ στην εκπομπή. «Η κασέτα δεν έπαιξε ποτέ... Ο Κλίντον απαντούσε σε ερώτηση για τη διεθνή τρομοκρατία και έκανε κάποιες εκπληκτικές παρατηρήσεις που μέχρι τώρα έμεναν στην κατοχή μου».

Η ΝΑΣΑ
Η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο έχει καταγραφεί από το διάστημα σε ένα ιστορικό video ντοκουμέντο.
Είναι η στιγμή που τα δυο αεροσκάφη όπου οι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα είχαν κάνει αεροπειρατεία πέφτουν στους δίδυμους πύργους.
Ήταν 11 Σεπτεμβρίου 2001, λίγο μετά τις 09:00 το πρωί.
Εκείνη την ημέρα, ο Αμερικανός αστροναύτης, Φρανκ Κόλμπερτσον, από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, κοιτούσε από το διάστημα όπου βρισκόταν το "σπίτι" του. Μέχρι που είδε... το Μανχάταν να χάνεται στους καπνούς. Ήταν η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.
Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν να αρπάξει την κάμερα. Το έκανε και κατέγραψε την απίστευτη εικόνα.
Λίγες ώρες μετά, ο Κάλμπερτσον έμαθε ακόμη ένα τραγικό νέο. Ένας από τους νεκρούς της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν φίλος του. Ο Τσικ Μπάρλινγκεϊμ ήταν ο πιλότος του αεροσκάφους που οι αεροπειρατές έριξαν στο Πεντάγωνο.

Ήξεραν...
Πληροφοριοδότης του FBI στους κόλπους της αλ Κάιντα,  σύμφωνα με ρεπορτάζ του δικτύου NBC και της εφημερίδας Washington Times, συναντήθηκε με τον Μπιν Λάντεν και γνώριζε ότι ο πρώην ηγέτης του τρομοκρατικού δικτύου σχεδίαζε να χρηματοδοτήσει επιθέσεις, 
Ο πληροφοριοδότης είχε εργαστεί ως οδηγός του ακραίου αιγύπτιου σεΐχη Ομάρ Αμπντέλ Ραχμάν.
Ο Ραχμάν φέρεται ότι είπε στον πληροφοριοδότη "αν χρειαστείς χρήματα, πήγαινε κατευθείαν στον Οσάμα και πες του ότι σε έστειλα εγώ".
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ούτε το Κογκρέσο ούτε η Επιτροπή για την 11η Σεπτεμβρίου γνώριζαν για την ύπαρξη του πληροφοριοδότη παρά τις εκτεταμένες έρευνες για τις επιθέσεις από τις οποίες σκοτώθηκαν περίπου 3.000 άνθρωποι.
Πόσα σενάρια θα ακούσουμε ακόμα; Σίγουρα πολλά. Το πραγματικό είναι καλά κρυμένο. Κάπου που πιθανό να μη μάθουμε και ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.