Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Εξαιρετικής ποιότητας εκδήλωση του Σκακιστικού Καλαβρύτων

Σ υνεχίζοντας στα προγραμματισμένα πλαίσια των καλοκαιρινών Eκδηλώσεών του, ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Όμιλος Καλαβρύτων Επαρχίας (ΣΕΠΟ...

Συνεχίζοντας στα προγραμματισμένα πλαίσια των καλοκαιρινών Eκδηλώσεών του, ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Όμιλος Καλαβρύτων Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ) διαμέσου του Προέδρου του Δρ Ν. Χ. Ραζή, παρέθεσε 24/8 στα Καλάβρυτα, αγώνα επίδειξης-σιμουλτανέ στο σκάκι, αντιμετωπίζοντας (αυτή την φορά με τα μαύρα) δέκα επιλεγμένους σκακιστές.
Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την συμβολή του ζαχαροπλαστείου Ερμείδη, στον μαγευτικό χώρο του άνω μέρους του πεζόδρομου Καλαβρύτων και κράτησε αρκετές  ώρες. Οι σπάνιας ποιότητας και εξαιρετικής ομορφιάς παρτίδες που παίχτηκαν, πιστοποιούν -για ακόμη μια φορά- την μεγάλη πρόοδο που έχει το ζατρίκιο τα τελευταία χρόνια στα Καλάβρυτα, ιδίως χάρις στις προσπάθειες του ΣΕΠΟΚΕ.
Τέσσερα (!!!) άτομα κατάφεραν -επάξια και μαχητικά- να  κερδίσουν (με φαντασμαγορικό και αριστοτεχνικό τρόπο) τις παρτίδες τους: πρόκειται για τους Χρήστο Κέφα-Χαράλαμπο Κοντή-Τέκι Λανάι-Ιωάννη Τζουμάκα, ενώ και τα υπόλοιπα παιγνίδια κρίθηκαν κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες, αποδεικνύοντας ότι το σκάκι έχει σημειώσει μεγάλη τοπική εξέλιξη και έχει μέλλον λαμπρό στην περιοχή, γιατί αναπτύσσεται με σύνεση και προγραμματισμό.
Η σκακιστική αυτή πανδαισία, δικαιολογεί απόλυτα το λεχθέν του Μουσικοσυνθέτη Σεργκέι Προκόφιεφ “τα ίδια εγκεφαλικά κύτταρα λειτουργούν όταν παίζει κανείς σκάκι και όταν συνθέτει μουσική”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.