HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΜΑΝΕΣΙ: Ανεπανάληπτες στιγμές στη «Γιορτή της Πίτας» (ΦΩΤΟ)

Τ η Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016 πραγματοποιήθηκε η «Γιορτή της Πίτας» στο Μάνεσι Καλαβρύτων. Μια παραδοσιακή γιορτή που έχει γίνει θε...

Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016 πραγματοποιήθηκε η «Γιορτή της Πίτας» στο Μάνεσι Καλαβρύτων.
Μια παραδοσιακή γιορτή που έχει γίνει θεσμός και είναι από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του συλλόγου μας. Αυτό το συναπάντημα όλων των Μανεσιωτών, είναι ένας τρόπος να βρισκόμαστε, να διασκεδάζουμε και να ανταλλάσουμε απόψεις πάνω στα θέματα του χωριού μας.
Όλα ήταν τέλεια. Η προσέλευση του κόσμου ήταν τεράστια και η πλατεία μας ασφυκτικά γεμάτη. Η συμμετοχή των νοικοκυρών με τις πίτες ξεπέρασε κάθε προηγούμενη εκδήλωση όπως και οι χορηγοί των δώρων μας. Παρουσιάστρια της εκδήλωσης η γραμματέας του συλλόγου μας, δ. Κατερίνα Νικολακοπούλου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό από τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος, κ. Ιωάννη Κουτρουμάνη και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού μας Συλλόγου, κ. Φωκίωνα Χολιαστό, οι οποίοι μας υποσχέθηκαν ένα λαμπρό μέλλον για το χωριό μας.
Είχαμε την τιμή να παρευρίσκεται στην εκδήλωση ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Τσουρέκης με καταγωγή από το Μάνεσι, ο οποίος έκανε την παρουσίαση του λογοτεχνικού του έργου και του νέου βιβλίου του ‘’Η ΣΤΥΓΑ’’. Επίσης οι μουσικοί Φώτης Ρουβάς στην κιθάρα και Αντώνης Χτενάς στην φλογέρα, μας χάρισαν όμορφες στιγμές  με έντεχνη ελληνική μουσική.
Μαζί μας ήταν και ο ζωγράφος κ. Μιχάλης Γλαράκης, ο οποίος εξέθεσε τα έργα του τα οποία απεικόνιζαν τοπία της περιοχής μας.
Στη συνέχεια υπό την καθοδήγηση της δ. Ασημίνας Καράμπελα τα χορευτικά μας χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα κάνοντας την ατμόσφαιρα ακόμη πιο ζεστή και όμορφη. Η εκδήλωση συνεχίστηκε απολαμβάνοντας τις πίτες και πολλά πλούσια εδέσματα με ατελείωτο κέφι και χορό.
Τις πίτες προσέφεραν οι εξής:
Αθανασοπούλου Κωνσταντίνα (κοτόπιτα), Αντωνοπούλου Δήμητρα (τυρόπιτα), Αντωνοπούλου Κατερίνα (μαραθόπιτα), Αντωνοπούλου Μαρία (τυρόπιτα), Αρσενίου Όλγα (κοτόπιτα), Ασημακοπούλου Φρίντα (γαλατόπιτα), Γεωργοπούλου Ελεωνόρα (καρυδόπιτα), Γεωργακοπούλου Χρύσα (χορτόπιτα), Δαλάπα Αγγελική (πουγκιά), Δαλάπα Ανδριάνα (φορμαελόπιτα), Δαλάπα Γιώτα (μανιταρόπιτα), Δαλάπα Γεωργία (τυρόπιτα), Δημακοπούλου Βασιλική (ραβανί), Δημητρακοπούλου Κατερίνα (τυρόπιτα), Θεόδωρος Ψωμάς (τυρόπιτα), Θηβαίου Γιώτα (κασερόπιτα), Καράμπελα Έφη (τυρόπιτα), Κουτρουμάνη Αριστέα του Γεωργίου (Μπουγάτσα), Κουτρουμάνη Αριστέα του Δημητρίου (κολοκυθόπιτα), Κυριαζή Όλγα (γαλατόπιτα), Κυριαζή Ρούλα (σουφλέ), Λαμπίρη Ελευθερία (χαλβάς), Λεβεντίδα Χαρούλα (πιροσκί), Μαντά Αθανασία (μπακλαβάς), Μαντά Διαμάντω (μακαρονόπιτα), Μητροπούλου Ανδρομάχη (κολοκυθοτυρόπιτα), Μπαμπίλη Σταυρούλα (μηλόπιτα), Μποραίκ Μιράντα (χορτόπιτα), Νικολακοπούλου Γιώτα (καρυδόπιτα), Παππά Δήμητρα (πορτοκαλόπιτα), Πασσά Ιωάννα (γιαουρτόπιτα), Σπετσιέρη Ματίνα (κερασόπιτα), Στάρα Ανθή (πάστα φλώρα), Τζελέπη Αντωνία (γαλατόπιτα),Τζελέπη Ευγενία (σοκολατόπιτα), Τζελέπη Έφη (κολοκυθόπιτα), Τζελέπη Σπυριδούλα (τυρόπιτα), Τζελέπη Νίκη (τυρόπιτα), Τζούδα Γιωργία (γαλατόπιτα), Τζούδα Φωτεινή (λαχανόπιτα), Τζούδα Χρυσούλα (φορμαελόπιτα), Τσαπικούνη Ιωάννα (γαλατόπιτα), Τσουρέκη Άννα (καρυδόπιτα), Τσουρέκη Ελένη (γαλατόπιτα), Φιλιππακοπούλου Ελένη (σοκολατόπιτα, καρυδόπιτα, χαλβάς καρδούλες), Φιλιππακοπούλου Λίτσα (τυρόπιτα), Φιλιππακοπούλου Όλγα (χορτόπιτα), Φούρα Ελένη (κολοκυθόπιτα), Φούρα Γαλήνη (χορτόπιτα), Χολιαστού Βιβή (τυρόπιτα).
Τέλος, οι χορηγοί που πρόσφεραν τα δώρα της λαχειοφόρου δίνοντας περισσότερο έμφαση στα τοπικά μας προϊόντα είναι:
Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος, Αντωνόπουλος Νικόλαος, Κυριαζής Γεώργιος, Μαντάς Αρίστος, Μαντάς Γεώργιος του Παναγιώτη, Μαντάς Ιωάννης του Παναγιώτη, Μαντάς Κωνσταντίνος του Παναγιώτη, Τζελέπης Γεώργιος(ιερέας) του Φωτίου, Τζελέπης Παναγιώτης, Τζελέπης Νικόλαος του Γεωργίου και της Λεμονιάς, Τζελέπης Νικόλαος & Ηλίας, Τετζεράς Γεώργιος, Tσουρέκης Κωνσταντίνος, Φιλιππακοπούλου Ελένη.

Ευχαριστούμε θερμά: Τις κυρίες που προσέφεραν τις πίτες, τους χορηγούς των δώρων της λαχειοφόρου μας, τα παιδιά των χορευτικών μας και τη διδάσκαλό τους, όλους όσους εργάστηκαν εθελοντικά για την οργάνωση και επιτυχία της εκδήλωσης, τον δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Καλαβρύτων κ.Φλογερά Ευθύμιο, τον πρόεδρο της κοινότητας Προφήτη Ηλεία κ.Νικόλαο Πλώτα, τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Τρεχλίστρας και δάσκαλο του χωριού μας κ. Ανδρέα Κολοβό που μας τίμησαν με την παρουσία τους, και τέλος όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε μαζί μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.