HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"Βήματα Ζωής" στις κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεως στα Καλάβρυτα (φωτογραφίες)

M ε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κατασκηνωτική περίοδος με την επωνυμία «ΒΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ» , στις εγκαταστάσεις της Ι. Μητροπόλεώς μας, πλ...

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κατασκηνωτική περίοδος με την επωνυμία «ΒΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ», στις εγκαταστάσεις της Ι. Μητροπόλεώς μας, πλησίον της Ιεράς Μονής της Αγίας Λαύρας από 17 έως 23 Αυγούστου 2016. Στην κατασκήνωση συμμετείχαν 50 αγόρια, ηλικίας από 10 έως 15  ετών. Ήταν αφιερωμένη στην ιστορική Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας.
Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές στιγμές ομαδικής έντονης ζωής, να παρακολουθήσουν το καθημερινό αγιογραφικό ανάγνωσμα, στο οποίο την ευθύνη είχαν ο Αιδεσιμ. Πρωτ. π. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος και ο Αιδεσιμ. Πρωτ.  π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, να συμμετάσχουν σε ομαδικά παιχνίδια, πρωταθλήματα, διαγωνισμούς γνώσεων, ενημερωτικές πνευματικού χαρακτήρα ημερίδες, να συμμετάσχουν στη σιμουλτανέ στο σκάκι που διοργάνωσε ο κ.  Ν. Χ. Ραζής, ο οποίος ως ιατρός ανέλαβε την ιατρική υποστήριξη των μικρών κατασκηνωτών. 
Επίσης, διοργανώθηκε ελληνική βραδιά με ελληνικούς μεζέδες και μουσική. 
Οι κατασκηνωτές ήρθαν επίσης  σε επαφή με το μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως, το οποίο διηκόνησε ο Καθηγούμενος της  Ιεράς Μονής της Αγίας Λαύρας,  Παν. Αρχιμ. π. Ευσέβιος Σπανός.
Ανεπανάληπτος θα μείνει ο κατανυκτικός εκκλησιασμός στον ιστορικό Ναό της Ιεράς Μονής της Αγίας Λαύρας  την Κυριακή 21 Αυγούστου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Βασιλείου Ζησίμου, ο οποίος για πολλά χρόνια εργάσθηκε με αυταπάρνηση και με πολύ αγάπη για τα παιδιά, ως Αρχηγός των κατασκηνωτικών περιόδων των αγοριών, μεταλαμπαδεύοντας με τον μοναδικό του τρόπο στους ομαδάρχες αλλά και τους κατασκηνωτές τις αξίες της αγάπης για το χώρο της κατασκήνωσης, της φιλίας της αλληλεγγύης. 
Αξίζει να σημειωθεί η ημερήσια εκδρομή των κατασκηνωτών στην Αθήνα όπου επισκέφθηκαν το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με επιμέλεια του Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Βασιλείου Πετροπούλου, ενώ στην επιστροφή οι κατασκηνωτές προσκύνησαν στην Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου στο Λουτράκι.  
Η όλη δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε υπό την άμεση εποπτεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, ενώ την ευθύνη για την οργάνωση της είχαν οι πατέρες π. Ιωακείμ Βενιανάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, π. Βασίλειος Νικολόπουλος και π.   Βασίλειος Πετρόπουλος.   
Αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση και λειτουργία της περιόδου στα στελέχη μας, τα οποία για μια ακόμα φορά εθελοντικά έδωσαν τον εαυτό τους, ώστε η και αυτή η κατασκήνωση να στεφθεί με επιτυχία. Πρόκειται διά τους Γιάννη Θανασούλια, Γεώργιο Μπαχά, Ιωάννη Κανακάρη, Γεώργιο Φειδάκη, Σωτήριο Χάλα, Δαμιανό Σταυρίδη, Αθανάσιο Κανιό,  Χαράλαμπο Θωμόπουλο και Κωνσταντίνο Αναστασόπουλο. Επίσης στους κατασκηνωτές μας για την άψογη συνεργασία  και συμπεριφορά τους σε όλες τις δραστηριότητες καθώς και στους γονείς τους. Τέλος στην πρεσβυτέρα Χριστίνα Λιακοπούλου και τις συνεργάτιδές της που είχαν αναλάβει και διεκπεραιώσαν με αγάπη και πολύ κόπο το έργο των εργασιών της κουζίνας και της διατροφής των κατασκηνωτών. 
Από την Ιερά Μητρόπολη εκφράζονται εκ βάθους καρδίας ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γεώργιο Λαζουρά, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Καλαβρύτων κ. Τριαντόπουλο Παναγιώτη, τον Διευθυντή του Καλλιμανοπουλείου Εκκλησιαστικού Διακονικού Κέντρου κ. Νικόλαο Παπαχριστόπουλο, δια τις υπηρεσίες που προσέφεραν διευκολύνοντας την λειτουργία της κατασκηνωτικής περιόδου. 
                                                               


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.