HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Ο επιβλητικός «Αρίσταρχος» και μια σπουδαία ανακάλυψη (video)

Στην κορυφή της Νεραϊδοράχης (2.340 μ.) πάνω από το Χιονοδρομικό Κέντρο των Καλαβρύτων, όπου δεσπόζει το επιβλητικό τηλεσκόπιο «Αρίσταρ...

Στην κορυφή της Νεραϊδοράχης (2.340 μ.) πάνω από το Χιονοδρομικό Κέντρο των Καλαβρύτων, όπου δεσπόζει το επιβλητικό τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος». Εκεί βρέθηκε η συνάδελφος δημοσιογράφος του www.newsbeast.gr, Αθηνά Δημητρακοπούλου με τον φωτορεπόρτερ Γιάννη Κέμμο. Εκεί συνάντησαν  τους δύο Έλληνες αστροφυσικούς, δύο σπουδαίους επιστήμονες, που βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα απομονωμένοι στην κορυφή «Νεραϊδοράχη», 
Στο μικρό πέτρινο κατάλυμα που βρίσκεται στην απομονωμένη από τον πολιτισμό βουνοκορφή, ο Παναγιώτης Μπούμης, κύριος ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και ο μεταδιδακτορικός ερευνητής Αλέξιος Λιάκος, έπειτα από έρευνες δύο ετών, πρόσθεσαν το δικό τους σημαντικό λιθαράκι σε μία σπουδαία ανακάλυψη που έγινε πρόσφατα.
Ο «Αρίσταρχος», το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο στην Ελλάδα και το δεύτερο μεγαλύτερο στην ηπειρωτική Ευρώπη, με διάμετρο κατόπτρου 2,30 μέτρα, ύψος 8,40 μέτρα και βάρος 34 τόνους, συμμετείχε στην ανακάλυψη και τον χαρακτηρισμό των εξωπλανητών WASP-113b και WASP-114b. Πρόκειται ουσιαστικά για δύο νέα πλανητικά συστήματα, εντός του γαλαξία μας αλλά εκτός του δικού μας ηλιακού συστήματος και ανακαλύφθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών που γίνονται αδιάκοπα τα τελευταία χρόνια για την εύρεση συνθηκών και σε άλλα σημεία του σύμπαντος ευνοϊκών για την ανάπτυξη ζωής. (όλο το εξαιρετικό ρεπορτάζ θα το δείτε εδώ)
Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.