HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία - Οι αναφορές για Καλάβρυτα και Κλειτορία

Έλλειψη προσωπικού και ελλιπής χρηματοδότηση, που περιορίζει το φάσμα λειτουργιών και δραστηριοτήτων με επίπτωση στην παροχή ποιοτικών υ...

Έλλειψη προσωπικού και ελλιπής χρηματοδότηση, που περιορίζει το φάσμα λειτουργιών και δραστηριοτήτων με επίπτωση στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, διαπιστώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σε νέα έρευνα της για τα Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.
Επισημαίνει δε, ότι τα προβλήματα είναι «σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα», εξαιτίας της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, σημειώνοντας ότι οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας στη χώρα μας έχουν «κατρακυλήσει στο 5% του ΑΕΠ%». Προσθέτει δε, ότι η χρηματοδότηση των νοσοκομείων είναι 1,156 δισ. ευρώ, εν αντιθέσει με πέρυσι που ήταν 1,5 δισ. ευρώ, 350 εκατ. ευρώ, λιγότερα και οι κενές οργανικές θέσεις αγγίζουν τις 33.000.
Η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ακολουθεί «νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που οδηγούν σε συρρίκνωση του συστήματος, ιδιωτικοποιήσεις – καταργήσεις Δημόσιων Φορέων Υγείας, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων και σε οικονομική επιβάρυνση των πολιτών».
Για το νΟοσοκομείο Καβρύτων επισημαίνει οτι υπάρχουν προβλήματα με τις διακομιδές ασθενών, καθώς δεν υπάρχει ασθενοφόρο. Δεν διαθέτει ορθοπεδικό τμήμα και υπολειτουργεί το ακτινολογικό εργαστήριο.
Για το ίδιο ζήτημα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο Γ.Ν.Πατρών και γενικός σύμβουλος ΑΔΕΔΥ, Κώστας Πετρόπουλος ο οποίος επισημαίνει:     
"Το Νοσοκομείο Καλαβρύτων είναιδιασυνδεόμενο με το Νοσοκομείο ΑΙΓΙΟΥ το οποίο του απορροφά αρκετά συχνά Ιατρούς. ΄Εχει 7 κενές θέσεις Προσωπικού και 20 κλίνες που σαφώς δεν επαρκούν για τις ανάγκες μιας τόσο μεγάλης σε έκταση και δύσβατης περιοχής.
Δεν έχει ορθοπεδικό τμήμα πάρα την ύπαρξη του χιονοδρομικού και της ιδιαιτερότητας του μεγάλου τουρισμού που αναπτύσσει καθ΄ όλη την διάρκειας του έτους ενω για το Κ.Υ.Κλειτορίας επισημαίνει οτι  όπως όλα τα κέντρα Υγείας του Νομού μας, που κάποια είναι και είδος υπό εξαφάνιση, λειτουργούν στην χειρότερη κατάσταση από την εποχή της σύστασής τους και της αρχικής τους λειτουργίας τους. Παρά την αναγκαιότητα της λειτουργίας τους, λόγω και της γεωγραφικής θέσης που ευρίσκονται, σήμερα λειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις. Το Κ.Υ.Κλειτορίας λειτουργεί με 10 Κενές  Οργανικές θέσεις."




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.