Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στα Καλάβρυτα το Υποθηκοφυλακείο Κλειτορίας με το νέο σχέδιο συγχωνεύσεων

Την παραμονή ενός Υποθηκοφυλακείου με έδρα όπου υπάρχει και έδρα πρωτοδικείου, προβλέπει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που...

Την παραμονή ενός Υποθηκοφυλακείου με έδρα όπου υπάρχει και έδρα πρωτοδικείου, προβλέπει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που δημοσιεύτηκε πριν την οριστική κατάθεσή του στη Βουλή. Κι αυτό, διότι έγινε δεκτή η πρόταση εκ μέρους όσων συμμετείχαν στη δημόσια διαβούλευση, προ του κινδύνου να μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες στην έδρα του εκάστοτε νομού, εναλλακτικά να εξεταστεί η σύσταση υποθηκοφυλακείου σε κάθε πρωτοδικειακή έδρα.
Αυτό σημαίνει, λοιπόν, πως παραμένει στα Καλάβρυτα το Υποθηκοφυλάκειο της πόλης και μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών, το Υποθηκοφυλακείο της Κλειτορίας θα συγχωνευτεί με αυτό των Καλαβρύτων. Στα Καλάβρυτα επιπλέον θα υπαχθεί εκτός αλλαγής της τελευταίας στιγμής και το Υποθηκοφυλακείο Ακράτας.
Οι κύριες αλλαγές σε σχέση με το αναρτημένο στη δημόσια διαβούλευση ΣχΝ συνοψίζονται στα εξής:
α) σύσταση υποθηκοφυλακείου σε κάθε πρωτοδικειακή έδρα,
β) επιπλέον, σύσταση υποθηκοφυλακείων στο μεγαλύτερο μέρος της νησιωτικής χώρας,
γ) δυνατότητα ίδρυσης παραρτημάτων υποθηκοφυλακείου με έκδοση ΠΔ, για την τήρηση των βιβλίων, διευκόλυνση της έρευνας, την παραλαβή πράξεων προς καταχώρηση και την παράδοση αντιγράφων και πιστοποιητικών, με βασικά κριτήρια την προσβασιμότητα και κάθε τυχόν γεωγραφική ή άλλου είδους ιδιαιτερότητα ή τυχόν λειτουργία κτηματολογικού γραφείου,
δ) διατήρηση του αρχείου από τους συμβολαιογράφους, όπου λειτουργούν μη ειδικά άμισθα υποθηκοφυλακεία, για διευκόλυνση της έρευνας και της παροχής πιστοποιητικών σε δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.