Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι νέες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ - Εκτός τα αγροτεμάχια - Το Σεπτέμβριο η πρώτη δόση

Νέες αλλαγές στον νόμο του ΕΝΦΙΑ προανήγγειλε το υπουργείο Οικονομικών. Όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση, παίρνει πίσω και την ενσω...

Νέες αλλαγές στον νόμο του ΕΝΦΙΑ προανήγγειλε το υπουργείο Οικονομικών. Όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση, παίρνει πίσω και την ενσωμάτωση των αγροτεμαχίων στον υπολογισμό του συμπληρωματικού φόρου αλλά και την κατάργηση των εκπτώσεων για όσους έχουν εισοδήματα από τόκους. Η πληρωμή του φόρου θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο και η αποπληρωμή θα γίνει σε πέντε δόσεις μέχρι τον Ιανουάριο κάτι που επίσης απαιτεί νομοθετική ρύθμιση.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του υπ. ΟΙΚ:
1)Τα αγροτεμάχια δεν θα υπολογίζονται στο συμπληρωματικό φόρο  του ΕΝΦΙΑ των πολιτών.  Αυτό γίνεται επειδή παρατηρήθηκε σωρεία λαθών στις δηλώσεις των πολιτών οι οποίοι και καλούνται το επόμενο διάστημα να διορθώσουν τις δηλώσεις τους.
2)Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί σε 5 δόσεις και όχι σε 4, αρχής γενομένης από το τέλος Σεπτεμβρίου. Τα δημοσιεύματα που μιλούν για Αύγουστο δεν ισχύουν.
3)Ο συνολικός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ θα είναι στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι. Όσα δημοσιεύματα μιλούν για αύξηση του συνολικού ποσού του ΕΝΦΙΑ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Υπάρχει, βέβαια, ανακατανομή των βαρών από τις μικρές στις μεγάλες περιουσίες.
4)Οι απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ θα ισχύουν ακριβώς όπως και πέρυσι. Δηλαδή δεν χάνουν την απαλλαγή όσοι έχουν εισοδήματα από υψηλούς τόκους.
5)Δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με το ύψος των εισοδηματικών και περιουσιακών  κριτηρίων. Δηλαδή δεν χάνουν την απαλλαγή άνεργοι, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία άνω του 80%,  ανεξάρτητα του ύψους των τόκων που έχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.