HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Εθνική Οδό στο ύψος της Ακράτας

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, ενημερώνει τους οδηγούς ότι θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη ΝΕΟ στο ύψος της Ακράτας, προκειμένου...

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, ενημερώνει τους οδηγούς ότι θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη ΝΕΟ στο ύψος της Ακράτας, προκειμένου να ανακατασκευαστεί ο υφιστάμενος νότιος (αριστερός) κλάδος μεταξύ των Χ.Θ. 152,350 και 154,500 αυτής αναβαθμιστεί σε νότιο (αριστερό) κλάδο του αυτοκινητόδρομου και με σκοπό να εξασφαλισθούν επαρκής χώρος για την εκτέλεση των εργασιών και η ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων
Συγκεκριμένα, αποφασίζεται η εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σύμφωνα με την εγκεκριμένη από τον ανεξάρτητο μηχανικό του έργου, κυκλοφοριακή μελέτη, με τις Τεχνικές Προδιαγραφές Σήμανσης Εκτελούμενων Οδικών Έργων (ΦΕΚ 946/09.07.2003) και με τα όσα αναφέρονται ακολούθως:
  1. Μεταξύ των Χ.Θ. 152,350 και 154,500 της Ν.Ε.Ο. θα γίνει μόνιμη κατάληψη και αποκλεισμός του νότιου (αριστερού) κλάδου της υφιστάμενης Ν.Ε.Ο., ο οποίος εξυπηρετεί την κατεύθυνση κυκλοφορίας Πάτρα-Αθήνα. Η ανωτέρω κατεύθυνση κυκλοφορίας θα εκτραπεί στον βόρειο (δεξιό) κλάδο της υφιστάμενης Ν.Ε.Ο., ο οποίος, προσωρινά και έως την ολοκλήρωση των εργασιών, θα λειτουργεί ως διπλής κατεύθυνσης, εξυπηρετώντας αμφότερες τις κατευθύνσεις κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο
  2. Θα εφαρμόζεται προσωρινή διατομή κυκλοφορίας τύπου «σωλήνα» περιορισμένου συνολικού πλάτους 8,20 μέτρων, η οποία θα αποτελείται από μία (1) λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 3,80 μέτρων και ενδιάμεση ζώνη διαχωρισμού πλάτους 0,60 μ. στην οποία θα τοποθετηθεί ελαφρύ μέσο οπτικής καθοδήγησης και διαχωρισμού (εύκαμπτοι οριοδείκτες).
  3. Η προτεινόμενη κυκλοφοριακή ρύθμιση θα εκτείνεται μεταξύ των Χ.Θ. 152,350 και 154,500 της Ν.Ε.Ο. και:  α Το ανατολικό άκρο της (περί τη Χ.Θ. 152,350 της Ν.Ε.Ο. ) θα εφάπτεται στο δυτικό άκρο της ήδη εφαρμοζόμενης κυκλοφοριακής ρύθμισης της Απόφασης υπ. αριθ. 112Β-2016/02.06.2016 (κυκλοφοριακές ρυθμίσεις περιοχών Κριού, Ακράτας, Κράθη).  β Το δυτικό άκρο της (περί τη Χ.Θ. 154,500 της Ν.Ε.Ο.) θα εφάπτεται στο ανατολικό άκρο της ήδη εφαρμοζόμενης κυκλοφοριακής ρύθμισης της Απόφασης υπ. αριθ. 111-2016/30.03.2016 (κυκλοφοριακές ρυθμίσεις περιοχής τεχνικού επικάλυψης Πλατάνου).
  4. Με την εφαρμογή της προτεινόμενης ρύθμισης, θα δημιουργηθεί ενιαία ζώνη έργων και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων μήκους 9,5 περίπου χλμ. στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ σηράγγων Μαύρων Λιθαριών και σηράγγων Πλατάνου, η οποία περιλαμβάνει τις υποπεριοχές του Κριού, των σηράγγων Ακράτας, του Α/Κ Ακράτας, του Κράθη, του ΣΕΑ Ακράτας και του τεχνικού επικάλυψης Πλατάνου.
  5. Η εικόνα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της ευρύτερης περιοχής μεταξύ σηράγγων Μαύρων Λιθαριών και σηράγγων Πλατάνου στην υφιστάμενη κατάσταση και στην κατάσταση η οποία αναμένεται να δημιουργηθεί μετά την εφαρμογή της προτεινόμενης στην παρούσα κυκλοφοριακής ρύθμισης φαίνεται στους ακόλουθους πίνακες:



Το ζήτημα τέθηκε στην από 09.06.2016 συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης και Επίλυσης των προβλημάτων κυκλοφορίας κατά την κατασκευή του Αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών στα πλαίσια της Σύμβασης Παραχώρησης για «Μελέτη, Κατασκευή,
Χρηματοδότηση, Εκμετάλλευση, Λειτουργία και Συντήρηση με Σύμβαση Παραχώρησης του έργου Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα», η οποία αποδέχτηκε την εφαρμογή της ανωτέρω ρύθμισης σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο 7ο Πρακτικό της με ημερομηνία 09.06.2016.
Τα μέσα σήμανσης και ασφάλισης, οι προσβάσεις των εργοταξιακών οχημάτων προς και από την εργοταξιακή ζώνη, οι λοιποί περιορισμοί στην κυκλοφορία και οι προσωρινές διαμορφώσεις των προσβάσεων των Σ.Ε.Α. Ακράτας (βόρειου και νότιου) αναφέρονται στην εγκεκριμένη, από τον Ανεξάρτητο Μηχανικό του έργου, κυκλοφοριακή μελέτη.
Οι ανωτέρω ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από εκδόσεως παρούσας έως και την 31.12.2016.
Ο ανάδοχος του έργου υποχρεούται σε όλη τη διάρκεια των εργασιών να τοποθετεί και να συντηρεί σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία , την ισχύουσα Πρότυπη Τεχνική Προδιαγραφή σήμανσης εκτελούμενων έργων και τα εγκεκριμένα Εγχειρίδια Λειτουργίας, τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, φανούς, αντανακλαστικά, προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες κλπ. ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική του μέριμνα και ευθύνη η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας στην περιοχή των εκτελούμενων έργων.
Δύναται ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Αυτ/μων Κορινθίας ή ο νόμιμος αναπληρωτής του να προτείνει τροποποίηση εφαρμογής διαφόρων εργασιών, ανάλογα με τις κρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, ή τον επικείμενο κυκλοφοριακό φόρτο.
Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από την τοποθέτηση των σχετικών ρυθμιστικών πινακίδων από τον υπεύθυνο εργολάβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.