HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΕΙΒΑΡΤΖΙ: Ανάβαση στο "Σέλωμα" (1570μ) - Βίντεο, φωτογραφίες

Για μια ακόμα χρονιά ο Σύλλογος Λειβαρτζινών Πάτρας, με μέλη και φίλους οργάνωσε και πραγματοποίησε ανάβαση - πεζοπορία στο ''...

Για μια ακόμα χρονιά ο Σύλλογος Λειβαρτζινών Πάτρας, με μέλη και φίλους οργάνωσε και πραγματοποίησε ανάβαση - πεζοπορία στο ''Σέλωμα'' (στα 1570 μ.) την Κυριακή 24 Ιουλίου του 2016.
Το Σέλωμα (1570 μ.) βρίσκεται πάνω απο το Λειβάρτζι Καλαβρύτων, προς τα βόρεια ακριβώς κάτω από την  Ψηλή Κορυφή (1650 μ.). Εκεί ο Γ.Κακαβάς σε συνεργασία με τον Σύλλογο, καθιέρωσε την ανάβαση τα τελευταία χρόνια και γίνεται τους καλοκαιρινούς μήνες. Γύρω στις δύο ώρες πεζοπορία χρειάστηκε για να ανέβουν περνώντας μέσα απο τα τεράστια έλατα συντροφιά με τον υπέροχο γάιδαρο - κουβαλητή του χωριανού Κώστα Καλογήρου. Η στάση στην πανέμορφη σπηλιά κάτω απο τον τεράστιο βράχο όπου η θέα και η ομορφιά του βουνού ήταν καταπληκτική και η πηγή 100 μ. πιο πέρα απο το γρέκι  με κρύο δροσερό νερό τους ξεδίψασε για τα καλά!
Οι πιο τολμηροί ξεκίνησαν απο το προηγούμενο βράδυ και κατασκήνωσαν δίπλα απο το Γρέκι των φιλόξενων όπως πάντα Γιώργη και Γιωργία.   Οι παρεβρισκόμενοι εκτός των άλλων απόλαυσαν την πεντανόστιμη και καλομαγειρεμένη στα ξυλα γίδα, τον παραδοσιακό τραχανά (φτιαγμένο απο τα χεράκια της γιαγιάς Παπαρουνιάς), φρέσκο τυρί, μυζήθρα, φορμαέλα (προσφορά της οικογένειας Γ. Κακαβά) και κεράσματα από το Σύλλογο (τσίπουρο, κρασί, καφέ, λουκούμια κ.α.).
Ο Σύλλογος Λειβαρτζινών Πάτρας ευχαριστεί τον Γιώργη, την Γιωργία για την άψογη φιλοξενία καθώς και όσους παραβρέθηκαν και πρόσφεραν, για την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης!
Ανταπόκριση από Λειβάρτζι
για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Ανδριάνα Ψηνιά

[pgallery][/pgallery]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.