HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟΝ ΒΟΥΡΑΪΚΟ

Έρευνες για το πώς ένας  9χρονος έχασε την ζωή του στο φαράγγι του Βουραϊκού πραγματοποιούν Πυροσβεστική και Αστυνομία, μετά την ανάσυ...

Έρευνες για το πώς ένας  9χρονος έχασε την ζωή του στο φαράγγι του Βουραϊκού πραγματοποιούν Πυροσβεστική και Αστυνομία, μετά την ανάσυρση της σορού του ανήλικου από άνδρες της ΕΜΑΚ. 
O μικρός Βασίλης Σ., κάτοικος Αθηνών, βρέθηκε στα Καλάβρυτα με τους γονέις και τα αδέλφια του και φιλική οικογένεια. Χθες από νωρίς οι 6 ενήλικες και τα τρια παιδιά κατεβγκαν με τον Οδοντωτό και από εκεί ακολούθησαν πεζοί την γνωστή καταβαση του Βουραΐκού.  Όταν έφθασαν στο 6ο χιλιόμετρο, κοντά στην περιοχή «Σιφώνι», έπρεπε να διασχίσουν την σιδερένια γέφυρα. Εκεί, για άγνωστο ακόμα λόγο, ο ανήλικος βρέθηκε στο κενό που υπάρχει ανάμεσα στην γέφυρα και την σιδηροδρομική γραμμή, με αποτέλεσμα να πέσει στο ποτάμι από μεγάλο ύψος. Ακολούθησε η κινητοποίηση της πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, όπου τελικά λίγο πριν από τις 20:00 το βράδυ εντοπίστηκε νεκρός, όπως δυστυχώς μετέδωσε πρώτο το kalavrytanews.com. Ακολούθησαν στιγμές τραγικές από τους γονείς και συγγενείς.  Η σορός του ανήλικου μεταφέρθηκε με βαγόνι του οδοντωτού στη θέση Νιάματα και από εκεί με ασθενοφόρο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, για την διενέργεια νεκροψίας. Η επίσημη ανακοίνωση της Π.Υ. ήρθε γύρω στις 10μμ. Από τις 20:05 όταν το kalavrytanews.com έως την επίσημη ανακοίνωση της Π.Υ. υπήρχε μεγάλη σύγχυση αφού οι επικοινωνίες ήταν αδύνατες με επακόλουθο την αδυναμία επιβεβαίωσης.  

Μεγάλη κινητοποίηση
Το κέντρο συντονισμού της Π.Υ. έλαβε κλήση στις 13:50 και αμέσως οργανώθηκε η ομάδα διάσωσης που συμμετείχαν 10 άνδρες της Πυροσβεστικής, πενταμελές πεζοπόρο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, ένας ειδικός αναρριχητής της ΕΜΑΚ και 4 δύτες, προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες.
Για τον συντονισμό της επιχείρησης βρέθηκε στο σημείο και ο συντονιστής επιχειρήσεων με έδρα την Πάτρα Νικόλαος Νικολακόπουλος και ο διοικητής νομού της Π.Υ. Νικόλαος Ρουμελιώτης.
Οι δύτες ειδοποιήθηκαν στις 4 το απόγευμα και σε χρόνο ρεκόρ – λόγω της απόστασης και της αναγκαίας προετοιμασίας στις 6.00 – είχαν «βουτήξει». Ο εντοπισμός του μικρού Βασίλη έγινε ακριβώς μέσα στη δίνη με τα ορμητικά νερά του Βουραϊκού να τον περιστρέφουν σε εκείνο το σημείο με απίστευτη ταχύτητα. Στις 6μμ Κατεύθασε και 10μελής ομάδα της Ελληνικής Ομάδας διασωσης (παράρτημα Αχαΐας) που ερευνούσε από κάτω προς τα πάνω. Λόγω της δύναμης των νερών και της επικινδυνότητας η ανάσυρση του άψυχου κορμιού του 9χρονου άργησε να γίνει, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες , ο μικρός προσπάθησε να παλέψει με τα νερά και ο λόγος που τον κράτησε στο σημείο και δεν τον παρέσυρε μακριά ηταν ο σακίδιο του που πιάστηκε στο σημείο.

Να σημειώσουμε οτι η διαδρομή έχει τις δυσκολίες της σε ορισμένα σημεία, όπως στο συγκεκριμένο, αλλά δεν είναι επικίνδυνη αν ακολουθούμε του κανόνες της πεζοπορίας και ιδιαίτερα οταν υπάρχουν μικρά παιδιά. Αξίζει να σημειωθεί οτι εκτός από τις συχνές πεζοπορικές εξορμήσεις ιδιωτών, γίνεται και καθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου το πανελλήνιο πέρασμα του Βουραϊκού με χιλιάδες πεζοπόρους χωρίς να σημειωθεί κανένα περιστατικό εκτός ελαχίστων με μικροτραυματισμούς.
Δυστυχώς η κακιά ώρα και η έστω στιγμιαία αβλεψία έφερε το τραγικό αυτό αποτέλεσμα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.