HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΒΕΣΙΝΙ: Ενημέρωση από τον σύλλογο των απανταχού βεσιναίων "Προφήτης Ηλίας"

Ενημέρωση από τον σύλλογο των απανταχού βεσιναίων "Προφήτης Ηλίας" Το φετινό Πάσχα, όπως και πέρυσι θα μας μείνει αξέχαστο ...

Ενημέρωση από τον σύλλογο των απανταχού βεσιναίων "Προφήτης Ηλίας"
Το φετινό Πάσχα, όπως και πέρυσι θα μας μείνει αξέχαστο απο πολλές πλευρές. 1) Η μεγάλη συμμετοχή των βεσιναίων και όχι μόνο καθ'ολη την μεγάλη εβδομάδα. 2) Η συμμετοχή των βυζαντινών ψαλτών με πρώτο και καλύτερο τον αγαπητό μας φίλο και δικηγόρο Νίκο Κανελλόπουλο. Την ομάδα οδηγούσε ο σεβαστός και πολυαγαπημένος μας Πατέρας Βασίλειος Σπηλιόπουλος. το κυριότερο είναι ότι μετά το πέρας της αναστάσεως συνεχίσαμε την θεία λειτουργια και μετά καθήσαμε όλοι μαζί με πρωταγωνιστή και πάλι τον ιερέα μας τον Πατέρα Βασίλειο, στο νεοαναγερθέν Παλιό σχολείο Βεσιναιίκων και απολαύσαμε την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Μετά το Πάσχα ακολούθησε μεγάλη μεγάλη συγκέντρωση των Βεσιναίων για την γιορτή του Αγίου Κων/νου και Ελένης για αναβίωση του πανηγυριού που γινόταν παλιά στα Βεσιναίικα την ημέρα αυτή. Εδώ με φροντίδα του παραδοσιακού οικισμού Βεσινίου έγινε και πάλι μεγάλο φαγοπότι στο τοπικό σχολείο, εδώ απολαύσαμε τα πολλά και ωραία γλυκά που μας προσέφεραν οι κυρίες της περιοχής και της ευχαριστούμε ιδιαίτερα. 
Στις 12/6 και πάλι με φροντίδα του εξαίρετου Διοικητικού συμβουλίου του παραδοσιακού συλλόγου Βεσιναίων έγινε προσωπική εργασία για αποψύλωση των δημοσίων χ,ωρών του Βεσινίου και στην συνέχεια ακολούθησε με πρωταγωνιστή τον ιερέα μας Πατέρα Βασίλειο,τα μέλη του συλλόγου και αρκετών άλλων Βεσινίων και οχι μόνο, εξόρμηση για πλήρη καθαριότητα από παντός είδους σκουπίδια. Βέβαια θα ήταν παράλειψη να αναφέρουμε ότι του Αγίου Γεωργίου έγινε με συμμετοχή πολλών Βεσιναίων η θεία λειτουργία στον Αγιο Γεώργιο στην Χότσα και εδώ απολαύσαμε τον πρωτοψάλτη Νίκο Κανελλόπουλο, Στην συνέχεια οι κυρίες προσέφεραν αρκετά γλυκίσματα με πρώτο και καλύτερο το παραδοσιακό τσιπουρο και λουκούμι. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον σεβαστό μας Πατέρα Βασίλειο, διότι όπως πέρυσι και πρόπερσι μας προέτρεψε να κάνουμε λιτανεία την ημέρα της εορτής τους. Σε ευχαριστούμε Πατέρα Βασίλειε για τις συγκινητικές αυτές στιγμές που μας χάρισες. 
Τέλος στις 19/6, ημέρα της Αγίας Τριάδας, πλήθος κόσμου κατέκλυσαν τον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας Βεσινίου και τελέσθηκε η Θεία λειτουργία, απολαμβάνοντας τις εξαίρετες φωνές του παπαΒασίλη και του μόνιμου φιλου μας Νίκου Κανελλόπουλου, βοηθούμενοι απο τους ντόπιους ιεροψάλτες Ανδρέα Σακκέτο και Γεώργιο Πανουτσακόπουλο. Μετά το πέρας της θείας λειτουργείας μοιράσθηκαν τα παραδοσιακά λουκούμια και τσίπουρο, τα οποία προσέφερε ο εξαίρετος συμπατριώτης μας, Συγγραφέας και Δημοσιογράφος Αγγελος Π. Σακκέτος. Επίσης τα εξαίρετα γλυκά προσέφεραν οι κυρίες του Βεσινίου. Μέτα ακολούθησε γερό φαγοπότι στον πλάτανο του χωρίου εξω απο τον Ι.Ν. της κοιμήσεως της θεοτόκου. ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την οικογένεια του Κώστα Γιαννόπουλου για τα εξαίρετα φαγητά που μας έφτιαξαν. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την συνεχή βοήθεια και προσφορά τους στον σύλλογο και τις εκκλησίες μας,τις κυρίες Βάσω Γιαννοπούλου, Σπύριδούλα Σακκέτου, Πόπη Κατσιάμπουλα, Κική Τζίφα και την ακούραστη παπαδια, κυρία Μαρία. Να ευχαριστήσουμε επίσης τους μόνιμους δωρητές Γιάννη Β.Σπυρόπουλο και Θεόδωρο Κατσιάμπουλα για τα αρνια που μας προσφέρουν, και τα οποία βάζουμε σε κλήρο και έτσι ενισχύουμε τα οικονομικά του συλλόγου και της εκκλησίας μας. Σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε πάντα τέτοια και υπεράνω όλων υγεία σε όλο τον κόσμο.
Σύλλογος  απανταχού βεσιναίων "Προφήτης Ηλίας"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.