HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πρόκληση Αλβανών - Κατηγόρησαν την Ελλάδα για γενοκτονία

Μια ακόμη πρόκληση από τους Αλβανούς εθνικιστές, που παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας έπιασαν τους Γάλλους... κοιμόμενους και κατάφεραν ν...

Μια ακόμη πρόκληση από τους Αλβανούς εθνικιστές, που παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας έπιασαν τους Γάλλους... κοιμόμενους και κατάφεραν να περάσουν στο γήπεδο και να αναρτήσουν λίγο πριν από τη σέντρα του αγώνα της εθνικής τους με την Ελβετία στο Φελίξ Ντελελί της Λανς, προκλητικότατο πανό κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας τη χώρα μας για γενοκτονία στη Χειμάρα!
Το πανό των Αλβανών είχε πολιτικό περιεχόμενο και όχι αθλητικό, κατά παράβαση των κανόνων της UEFA, έγραφε: «Η Ελλάδα είναι ένοχη. Θυμηθείτε τη γενοκτονία της Τσαμουριάς. 100.000 Αλβανοί θύματα». Λίγο μετά την έναρξη του αγώνα το πανό κατέβηκε. Μπροστά από το προκλητικότατο πανό, στη φωτογραφία του πρακτορείου Reuters φαίνονται Ελβετοί οπαδοί, αλλά πίσω τους ακριβώς είναι σκόρπιοι Αλβανοί.
Η απάντηση της Ελλάδας δεν άργησε και ήταν ιδιαίτερα σκληρή! Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Ευστράτιος Ευθυμίου, ερωτηθείς σχετικά με την πρόκληση των Αλβανών οπαδών, έκανε λόγο για προβοκατόρικο πανό και θρασύτατη ενέργεια.
«H ανάρτηση πανό με προβοκατόρικο και προκλητικό περιεχόμενο στον αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας συνιστά θρασύτατη ενέργεια», τόνισε και πρόσθεσε πως «η πρόκληση αυτή καταφανώς παραβιάζει τους κανονισμούς της UEFA που είναι υπεύθυνη για την αποτροπή ανάρτησης συνθημάτων με προκλητικό περιεχόμενο και η οποία θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την τιμωρία των υπευθύνων».
Διεμήνυσε δε ότι η κυβέρνηση «προβαίνει ήδη σε αυστηρές παραστάσεις διαμαρτυρίας προς την UEFA και τους Γάλλους διοργανωτές από τους οποίους αναμένουμε εξηγήσεις γιατί, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, δεν απετράπη η είσοδος του συγκεκριμένου προκλητικού πανό. Παράσταση γίνεται, επίσης, και προς την Αλβανική κυβέρνηση, από την οποία αναμένουμε να καταδικάσει την απαράδεκτη και προκλητική αυτή ενέργεια».
«Είναι ολοφάνερο ότι αυτές οι προβοκατόρικες ενέργειες γίνονται από περιθωριακούς κύκλους που είναι δυσαρεστημένοι από την προσέγγιση Ελλάδας-Αλβανίας και από την επίσημη παραδοχή από το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα Τσαμουριάς», κατέληξε.
Εξαλλοι είναι και στην ΕΠΟ με το πανό. Τη Δευτέρα η ελληνική ομοσπονδία θα προχωρήσει σε καταγγελία στην FIFA, την UEFA και την οργανωτική επιτροπή του Euro εναντίον της αλβανικής ομοσπονδίας και της αλβανικής ομάδας και θα ζητήσει την τιμωρία τους.
Αντέδρασε και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής, ο οποίος απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον γενικό γραμματέα της UEFA κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη. 
Η επιστολή, η οποία κοινοποιείται στην FIFA και την ΕΠΟ, αναφέρει τα εξής: 
«Σας εκφράζω την εντονότατη διαμαρτυρία της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ανάρτηση πανό με περιεχόμενο προκλητικό, συκοφαντικό, ανιστόρητο και προσβλητικό για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του σημερινού αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016.
Διερωτώμεθα, πως είναι δυνατό να υλοποιήθηκε η παραπάνω ιταμή ενέργεια, με την οποία καταστρατηγήθηκαν οι αυστηρότατοι σχετικοί κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ, απόλυτα γνωστοί σε όλες τις Εθνικές Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες, και ακόμα περισσότερο, πως συνέβη κάτι τέτοιο εν μέσω εφαρμογής αυστηρότατων ελέγχων ασφαλείας και υλοποίησης ενός ευρύτατου σχεδιασμού λήψης προληπτικών μέτρων για την αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών.
Αναμένουμε, εκ μέρους της ΟΥΕΦΑ τη σαφή καταδίκη της ενέργειας αυτής, την άμεση και αυστηρή εφαρμογή των προβλεπομένων από τους κανονισμούς κυρώσεων για τα φαινόμενα αυτά και τους υπευθύνους, και κυρίως τη λήψη μέτρων εκ μέρους σας, ως διοργανώτρια αρχή, προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοιες προβοκατόρικες ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.