Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

10άκις ισόβια στους ληστές- δολοφόνους που δρούσαν και στα Καλάβρυτα

Με  10 φορές ισόβια καταδίκασε χθες 24 Ιουνίου 2016 το Τριμελές Εφετείο Πατρών τους τρεις Αλβανούς ηλικίας 42, 39 και 33 χρόνων που εί...

Με  10 φορές ισόβια καταδίκασε χθες 24 Ιουνίου 2016 το Τριμελές Εφετείο Πατρών τους τρεις Αλβανούς ηλικίας 42, 39 και 33 χρόνων που είχαν συλληφθεί πέρσι στις 22 Φεβρουαρίου του 2015. 
Συγκεκριμένα, στην ακροαματική διαδικασία που ολοκληρώθηκε χθες στην Πάτρα οι τρεις ληστές - δολοφόνοι, καταδικάστηκαν με 10ακις ισόβια έκαστος και επιπλέον άλλες ποινές για την εγκληματική τους δράση Η συμμορία διέπραττε ληστείες, κλοπές και βιασμούς σε περιοχές της Αχαΐας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Θεσσαλίας, καθώς και διακίνηση όπλων. Η δράση τους ήταν έντονη και στα Καλαβρυτοχώρια με περιπτώσεις κλοπών και κακοποίηση ηλικιωμένων
Όπως είχε γράψει το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS (διαβάστε εδώ), η εγκληματική ομάδα, από τις 26 Μαΐου ως τις 8 Νοεμβρίου του 2013, είχε διαπράξει ένδεκα ληστείες και πέντε κλοπές, σε απομακρυσμένες περιοχές της Αχαΐας, της Αρκαδίας, της Μεσσηνίας και της Θεσσαλίας με συνολική λεία 10.000 ευρώ, κοσμήματα αξίας άνω των 2.000 ευρώ, ένα αυτοκίνητο και οικιακές συσκευές. Στα ηλικιωμένα θύματα οποίους προκαλούσαν σωματικές βλάβες με αιχμηρά αντικείμενα ή εργαλεία για να τους αναγκάσουν να παραδώσουν χρήματα και χρυσαφικά. Φεύγοντας, τους έδεναν και έπαιρναν τα κινητά τους για να μην ειδοποιήσουν την Αστυνομία.
Όμως, τα τραύματα που προκάλεσαν οι κακοποιοί έγιναν αιτία να χάσουν τη ζωή τους ένας 82χρονος και ένας 81χρονος σε δύο διαφορετικές ληστείες που έγιναν σε χωριό των Καλαβρύτων στις 30 Μαΐου 2013, ενώ επιδείνωσαν την υγεία μιας 77χρονης που είχαν ληστέψει μαζί με τον 83χρονο σύζυγό της και τους είχαν αρπάξει 5.500 ευρώ στις 20 Ιουνίου 2013 σε άλλο χωριό της περιοχής, με αποτέλεσμα να πεθάνει τρεις μήνες μετά! Σε βάρος των τριών Αλβανών που συνελήφθησαν σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, διακίνηση όπλων, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Άλλοι τρεις ομοεθνείς συνεργοί τους ηλικίας 39, 33 και 32 χρόνων αναζητούνται με τις ίδιες κατηγορίες.
Αξίζει να σημειωθεί οτι οι βαρύτατες ποινές που καταλογίσθηκαν είναι οι μεγαλύτερες που έχουν δοθεί από συγκεκριμένο δικαστήριο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.